Kokárdabűnözőket üldözne a Szili-párt

2014. március 11. 14:38

A Kormányváltás malacos plakátjaira rágott be a KTI: Szili pártja a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy büntethető legyen a kokárda jelképének megsértése. A plakátokon cica és kutya is viselte a márciusi ifjak jelképét.

2014. március 11. 14:38

Szili Katalin, a szervezet elnöke, független országgyűlési képviselő az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatásában felháborítónak és bántónak nevezte a kormányváltó szövetség azon kampányát, amelyben malacra, kutyára és macskára helyeztek kokárdát.

A KTI szerint ezek a hirdetések a társadalmi megosztottságot erősítik, ezért törvénymódosítást kezdeményeznek „annak érdekében, hogy a kokárda többé ne legyen kiszolgáltatva hasonló politikai céloknak és sértéseknek”.

A volt házelnök hangsúlyozta, azt szeretnék, ha a kokárda védelméről szóló javaslatukat még a választás előtt, az Országgyűlés általuk kezdeményezett rendkívüli ülésén tárgyalnák, amelyet a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében szorgalmaztak összehívni korábban.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robin Good
2014. március 12. 00:28
A kokárda elviselhetőbb látvány egy aranyos malackán mint egy ronda nácin. Ráadásul az utóbbiból több is hordja.
=nessuno=
2014. március 11. 22:43
Kokárdabűnözés... Normális?
Akitlosz
2014. március 11. 20:07
Megint sikeresen rávilágítottak az ország egyik legégetőbb problémájára.
kukagyerek
2014. március 11. 18:16
A szili-párt csak üldözné, a Jobbiktól meg elvárjuk, hogy tegyen feljelentést a nemzeti jelkép gyalázása miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!