Az Együtt-PM-es politikus jó ingatlanüzleteket csinált, majd átíratta vagyonát

2014. május 24. 10:03

Sipos Péter, az Együtt-PM XII. kerületi önkormányzati képviselője Biatorbágy környékén olyan ingatlanokat vásárolt jó áron, melyeket később belterületté minősítettek, így a telkek ára a többszörösére emelkedett. A politikus vagyonbevallásából ráadásul hirtelen eltűntek a vagyonelemek: mint kiderült, mindenét gyermekeinek ajándékozta.

2014. május 24. 10:03

Az Index már januárban is írt arról, hogy Sipos Péter XII. kerületi Együtt-PM-es önkormányzati képviselő vagyonbevallásában több százmillió forintnak veszett nyoma. Mint kiderült, az 1954-es születésű politikus mindenét a gyermekeinek ajándékozta, elmondása szerint azért, „mert már öreg”.

Az Index azt a hat évvel ezelőtt kelt kézzel írott, hárommillió euróról (vagyis kilencszázmillió forintról) szóló számlát is nyilvánosságra hozta, amelyen Sipos egy biatorbágyi telken adott túl. A politikus ennél az árnál jóval olcsóbban, még külterületi ingatlanként szerezte meg a telket, amit aztán belterületivé minősítettek, így az ára is jócskán megugrott.

A Magyar Nemzet szerint a telekügylet miatt a NAV is vizsgálódik, mert Sipos az ügylet után állítólag nem fizette be az adót. Így lehetséges, hogy a NAV-os vizsgálat indokolja, hogy hirtelen a gyermekeinek ajándékozta a vagyonát.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!