A Jobbik kampányt hirdet a diákmunka-visszaélések ellen

2014. június 24. 12:07

Kampányt hirdet a Jobbik a diákmunkával kapcsolatos visszaélések ellen, a kormányt pedig arra szólítja fel, hogy ugyancsak tegyen lépéseket az ügyben. A párt szerint a munkáltatók gyakran kihasználják a diákmunkát vállalókat.

2014. június 24. 12:07

Farkas Gergely, az ellenzéki párt általános frakcióvezető-helyettese, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az évente mintegy 200 ezer diákmunkát vállaló fiatal jogi és egyéb tapasztalatainak hiányát a munkáltatók gyakran kihasználják. Nem tartják be a feltételeket, késve fizetnek, nincsenek szerződések – sorolta a politikus, aki bírálta, hogy a kormány nem lép a kérdésben. Elmondta, hogy a Jobbik ifjúsági szervezete – ahogy a korábbi években – kampányt indít Diák vagyok, nem rabszolga címmel. A párt szórólapokkal és Facebook-oldalán is felhívja a diákok figyelmét a problémákra, emellett jogsegélyszolgálatot indít.

Farkas Gergely nagyobb kormányzati szerepvállalást sürgetett. Úgy vélte: el kell terjeszteni a szakirányú diákmunkát és rendezni kell a passzív hallgatók helyzetét, hogy rájuk is alkalmazni lehessen a kedvezményeket. A jobbikos politikus fokozott ellenőrzéseket és elrettentő bírságokat is szorgalmazott.

Farkas Gergelyt kérdezték az Index cikkéről is, amely szerint az „elnök favoritjai” közül csak egy maradt az országos elnökségben a hétvégi tisztújítás után, emellett pedig megcsappant a tagság és fogyatkoznak az alapszervezetek. A politikus leszögezte: Vona Gábor pártelnök egyetértési jogát adta minden alelnökjelölthöz és jelezte azt is, hogy az általuk képviselt irányvonal összefér az elképzeléseivel. Cáfolta a taglétszám csökkenését, azt mondta, hogy a múlt héten 133 új tag felvételi kérelme érkezett a központba és 3 új szervezet is alakult. A mintegy 800 alapszervezetből csak a kisvárdait oszlatták fel, de az is egy hét alatt újraalakult – tette hozzá.

A frakcióvezető-helyettes reagált arra is, hogy míg korábban képviselőjük, Volner János azt nyilatkozta, hogy megszavazzák a paksi hitelmegállapodást, végül tartózkodtak. Ismertette: Volner János rosszul emlékezett a két hete, frakcióülésen meghozott döntésre, ahol a tartózkodás mellett foglaltak állást és végül így is tettek a parlamentben.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 24. 15:50
Pedig a munka és a diák is az utcán hevert..(buli után)... Csak le kellett hajolni, ez is nagy szó, mert az utóbbi időkben csak a fellegekben keresik a jövőt... Ami meg az "elfelejtette" dolgot illeti, biztos a gereblyéről jutott eszébe, amire odahaza rálépett és az csupán csak kupán csap minden feledékeny embert! Hiába no, néppártosodunk-recece!
Ángyán Páván
2014. június 24. 14:20
Hadova hatér.
VerdbenekhyKeményFarkas
2014. június 24. 13:26
Felhívom a Jobbik figyelmét, hogy a munkáltatók jelentős része - különösen a hazai tulajdonúak(!) - ugyanígy járnak el a felnőtt munkavállalók számottevő részével is!
jégecet
2014. június 24. 13:03
"Volner János rosszul emlékezett a két hete, frakcióülésen meghozott döntésre" :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!