Két gyanúsítottja van a Pápai Hús-ügynek

2014. július 11. 17:08

Csődbűntett miatt nyomoz a rendőrség, de további információkat egyelőre nem közölt. A Magyar Nemzet szerint a két gyanúsított a Pápai Hús 1913 Kft. korábbi két vezető beosztású dolgozója.

2014. július 11. 17:08

Két gyanúsítottja van a Pápai Húsnál csődbűntett miatt indított nyomozásnak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel. A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csődbűntett elkövetésével gyanúsította meg a napokban a Pápai Hús 1913 Kft. korábbi két vezető beosztású dolgozóját. Felidézték: az ügyben Pápa önkormányzata még tavaly májusban tett feljelentést, mert a társaság korábbi menedzsmentje feltételezésük szerint hamis számokat tüntetett fel a könyvelésben a cég tavalyi átvilágítása idején. Emiatt a település vezetői úgy döntöttek a városnak a cégben lévő minimális tulajdoni hányadának növelése mellett, hogy nem voltak tisztában a valós gazdasági helyzettel.

A feljelentés szerint a társaság tartozása a 2012 decemberi átvilágítás és a négy hónappal későbbi cégátvétel között kétmilliárd forinttal nőtt. A gyanú szerint ekkora összeget titkolhattak el a település vezetői elől – írta a lap. A rendőrségi nyomozások szerint elmaradt beruházások és feltételezhetően vezetői visszaélések miatt került ismét csődhelyzetbe a cég. 

Az ORFK kommunikációs szolgálata pénteken az MTI megkeresésére azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csődbűntett miatt folytat nyomozást, amelynek két gyanúsítottja van. A folyamatban lévő ügyben viszont további tájékoztatást jelenleg nem adnak.

A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, amely 2013. július 11-én lépett hatályba. A vállalat csődeljárásának lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született. Emellett Pápa városa 200 millió forintos tagi kölcsönt is biztosít, amelyről idén június végén zárt ülésen döntött a képviselő-testület.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunmohikan
2014. július 11. 20:22
Pápán ezer ember dolgozik. Más munkalehetőség a környéken nincs. Nyilván kicsit pofoztak a mérlegen, nehogy megijedjen időnek előtte az önkormányzat.
Berecskereki
2014. július 11. 17:46
"Az ügyben Pápa önkormányzata tett feljelentést még tavaly májusban, mert a társaság korábbi menedzsmentje feltételezésük szerint hamis számokat tüntetett fel a könyvelésben a cég tavalyi átvilágítása idején. Emiatt a település vezetői úgy döntöttek a város cégben meglévő minimális tulajdoni hányadának növelése mellett, hogy nem voltak tisztában a pápai üzem valós gazdasági helyzetével. Miután a cégvezetők a valóságosnál jóval kisebbnek tüntették fel a kft. tartozásait, a társaság pénzügyi problémáit sem sikerült megoldani az önkormányzat által erre szánt 1,3 milliárd forintos tőkeemeléssel. A rendőrségnek küldött feljelentésben megfogalmazottak szerint a társaság tartozása a 2012-es decemberi átvilágítás és a négy hónappal későbbi cégátvétel között kétmilliárd forinttal nőtt. A gyanú szerint ekkora összeget titkolhattak el a település vezetői elől. Politzer József ügyvezetői megbízását tavaly május végi rendkívüli taggyűlésén vonta meg a kft." Forrás: http://mno.hu/magyar_nemzet_gazdasagi_hirei/megvadoltak-a-papai-hus-volt-vezetoit-1236716
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!