LMP: Kivéreztetik a családi napköziket

2014. július 16. 10:34

Azonnali intézkedésre szólította fel Lázár Jánost az LMP, mivel a párt szerint két éve áll a családi napközikre megítélt uniós támogatások folyósításának nagy része.

2014. július 16. 10:34

Szél Bernadett LMP-társelnök közleményében azt írta: februárban kérdésükre Lázár János azt válaszolta, hogy az alternatív gyermekelhelyezést biztosító intézményekre kiírt Támop-pályázat 10,4 milliárd forintos keretösszegéből 5 milliárdra már megkötötték a szerződéseket, az LMP információi szerint viszont eddig a pályázók töredékét fizették csak ki, a többiekkel az átszervezésekre hivatkozva a mai napig nem kötöttek szerződést.

A tét kétezer új hely a családi napközikben, félezer gyermekgondozó foglalkoztatása és sok-sok kisgyerekes anya munkába állása – fogalmazott Szél Bernadett, aki szerint miközben a kormány korábban elismerte, hogy a bölcsődefejlesztés nem lesz elég, az alternatív megoldást jelentő családi napköziket nem hagyja létrejönni, a meglevőket pedig kivérezteti.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2014. július 16. 11:43
Rossz reklám az ügynek, hogy az első néhány ellenőrzésen kibukott, szinte csak olyan gyerekeket írtak be gondozottként, akik nem is jártak arrafelé, legfeljebb papíron ... Mifelénk aki ebbe akart belevágni, mind SZDSZ aktivista volt és csak remélni merem, hogy csak a pénzt akarták lenyúlni és egy "kindermagazin" projekt (by DCB) sem volt közte ...
tango47
2014. július 16. 11:04
Szél Bernadett paks-, szénalapátolás-, és most már napköziügyi aktívista a nyári szünetben sem pihen egy percet sem. Szerencsére így olvasva (nem hallva rikácsolását) sokkal elviselhetőbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!