Rezsicsökkentés: tönkremehet egy cég a bírság miatt

2014. július 22. 09:24

Egy nyíregyházi távhőszolgáltató 4 millió forintos bírságot kapott, amiért nem megfelelően tüntette fel a rezsicsökkentést a számláin: 412 lakás maradhat szolgáltatás nélkül emiatt.

2014. július 22. 09:24

Se másik hőközpont, se másik csőhálózat nincs azon a könyéken, ahol a 4 millió forintos bírsággal sújtott nyíregyházi távhőszolgáltató lát el melegvízzel és fűtéssel. Ez az egyedüli cég, amely esetében a bíróság jóvá hagyta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság büntetését a nem megfelelő számlakép miatt. A többi cég esetén viszont a hatóság elvesztette a pereket.

A nyíregyházi cég nem tudja kigazdálkodni a bírságot, így ha azt ki kell fizetniük, nem fogják tudni folytatni a szolgáltatási tevékenységet, és így 412 lakás maradhat szolgáltatás nélkül, mivel más cégnek arrafelé se hőközpontja, se csőhálózata nincs.

Az ügyvezető szerint az első rezsicsökkentésről szóló törvény nem volt egyértelmű. 

A szolgáltató fellebbez, mint ahogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is a többi vesztett per esetében.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. július 22. 22:06
Hát igen, a rezsicsökkentést is állandóan az emberek orra alá kell dörgölni, akárcsak a holokausztot. Mert még el találnak feledkezni róla.
bookmark
2014. július 22. 17:53
Ez akar jó hír is lehet. Ha valaki ma le akar kapcsolódni a távhőről egyszerűen nem tud. Ennek a 412 lakásnak most van menekülési lehetősége ha összefognak és észnél vannak. Most át lehet állni másra, de gyorsan mert mi van ha mégsem döglik meg a cég.
fogd a pénzt és kuss
2014. július 22. 11:07
a középiskolát végzett közösképvislőnk ki tudta írni a rezsicsökkentést, a balfasz cég miért nem ???
Felebarát
2014. július 22. 10:44
valakinek kell a csőhálózat és a hőközpont...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!