Új vezető kerül a Nemzeti Vagyonkezelő élére

2015. február 13. 17:25

Február közepétől Szivek Norbert jogászt nevezi ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élére, miután a korábbi vezető, Márton Péter közös megegyezéssel távozik. Az új vezérigazgató többek között nemzetközi energetikai cégeknél dolgozott.

2015. február 13. 17:25

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A tárca közleménye szerint az új vezető jogász végzettségű szakember, aki számos hazai és nemzetközi – a többi között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó – társaságnál szerzett széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs tapasztalatot.

Az eddigi vezérigazgató, Márton Péter 2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. Irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfóliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon. A tárcavezető a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára – hangsúlyozta közleményében az NFM. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2015. február 13. 17:49
-1 Simicska ember :)
péterx
2015. február 13. 17:42
Üdvözöllek Norbert , remélem olyan jól fogsz dolgozni , amilyen jó diákom voltál !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!