A PM és a DK is vizsgálatot kezdeményez a váci polgármester ellen

2015. március 15. 10:08

A DK és a PM szerint a váci polgármester túllépte hatáskörét, mikor behívatta a március 15-i meghívás ellen tiltakozó iskolaigazgatót, ezért vizsgálatot kezdeményeznek. Harrach Péter, a térség KDNP-s parlamenti képviselője közleményben azt kérte: ne hagyják, hogy a megosztottság uralkodjon el a nemzeti ünnepen. A Klik meghívása miatt hivatali visszaélés gyanújával bejelentést tett a rendőrségen egy fideszes.

2015. március 15. 10:08

Vizsgálatot kezdeményez két ellenzéki párt Vác KDNP-s polgármestere ellene, mert sajtóhírek szerint Fördős Attila bekérette magához és számon kérte a helyi Madách gimnázium vezetőit a március 15-i központi ünnepségtől való elzárkózásuk miatt. Harrach Péter a város  országgyűlési képviselőjeként az ünnep megosztottságát célzó törekvések ellen emelt szót.

A váci Madách Imre Gimnázium tanári kara szerdán visszautasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kérését, hogy küldjön az állami ünnepségre tíz diákot és egy tanárt. A gimnázium vezetése azzal érvelt, hogy nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét.

Szombaton két párt is felemelte a szavát, mert úgy tudják, hogy a váci fideszes polgármester emiatt kirúgással fenyegette meg a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és igazgatóhelyettesét. A PM közleményében tudatta szombaton az MTI-vel, hogy az ügyészséghez fordulnak, kérve, hogy vizsgálják ki, történt-e az ügyben hivatali visszaélés vagy más bűncselekmény. „Március 15. a szabadság ünnepe. Ezt a szabadságot akarja elvenni a magyaroktól a Fidesz. Diákokat rendelnek ki a központi ünnepségre, és a bátrakat, akik ellenszegülnek, megfenyegetik” – fogalmazott Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja. A párt úgy tudja, hogy a tantestület döntött az iskola elzárkózásáról a március 15-i budapesti ünnepségen való részvételtől, mégpedig 85 százalékos többséggel. A polgármester értésükre adta, hogy legszívesebben kirúgatná őket. De nem hatott a fenyegetés – áll a PM közleményében.

A DK az MTI-hez ugyancsak szombaton eljuttatott közleményében jelezte, hogy vizsgálatot kezdeményez Fördős Attila váci polgármester ellen, amiért „hatáskörét túllépve azzal fenyegetőzött, hogy hatalmával visszaélve kirúgatja a Madách gimnázium vezetését”.

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője szombati  közleményében a város képviselőjeként arra kért mindenkit, hogy őrizzék meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. „Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat” – fogalmazott Harrach. Közölte: a nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Hozzátette: neki is van véleménye a váci ügyről, amelyet az országos médiumok felerősítettek, és ezzel kapcsolatos gondolatait az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztja bárkivel.

Az Origo azt írja, hogy a rendőrségi feljelentéseiről és bejelentéseiről elhíresült belvárosi fideszes, Tényi István bejelentést tett az ügyben a rendőrségen. Szerinte ugyanis a Klik eljárásával kapcsolatban felvetődik a hivatali visszaélés gyanúja.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 16. 05:40
"" kirúgással fenyegette meg"" A pampogó dinkát kell kirúgással megfenyegetni. Talán, ha akkor kezdeményezi ha kirúgta, és bírósági eljárást is azonnal. Ja az indok?
KannibálTatárÚr
2015. március 15. 18:47
Szüleimnek, nagyszüleimnek március 15 volt a legnagyobb ünnep. Egy iskolaigazgató, tanár nem alkalmas Mo.-n a munkájára, ha ezt politizálásnak tartja. Az ünnepen való részvétel megtiltás viszont politizálás. A tiltást megszavazókat és az igazgatót el kell bocsátani, mert az iskolában politikai tevékenységet fejtettek ki, ráadásul a magyar nemzet érdekei ellen, tehát nem a mai politikai vezetés ellen.
ciseaux
2015. március 15. 11:47
"A váci Madách Imre Gimnázium tanári kara szerdán visszautasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kérését, hogy küldjön az állami ünnepségre tíz diákot és egy tanárt. A gimnázium vezetése azzal érvelt, hogy nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét." Világos! A Madács Imre Gimnáziumban nincs 10 magyar diák és egy magyar tanár, aki önként elmenne a Március 15. "állami" megemlékezésre. Mazel Tov! Aki a Madács Imre Gimnázium-ot vezetni akarja, az legyen nemzeti érzelmű, az örüljön, hogy megszervezheti a Március 15. ünnepséget a diákjainak, az egy nemzeti ünnepet ne "politizáljon". A Madács Imre Gimnázium gyökértelen vezetősége és tanári kara, a diákok és a diákok szülei szégyeljék magukat, Március 15.-re! (is)
alex.leopardi
2015. március 15. 10:41
gyurcsi köztörvényes,elévült a büntije,hála a magyar jogrendnek,jogszokásnak....sigetmarci miből él,kiváncsi lennék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!