MSZP: A fideszes tanévkezdés rémálom a szülőknek

2015. augusztus 24. 16:04

Az MSZP szerint a Fidesz becsapja a magyar családokat, az ingyenes tankönyvek árát többszörösen szedi vissza. A párt úgy véli, amíg az MSZP kormányzott, nem volt milliárdos veszteségeket felhalmozó Klik, melynek pazarlását szintén a magyar családok fogják megszenvedni.

2015. augusztus 24. 16:04

Az MSZP úgy véli, a kormány átveri a magyar családokat, hiszen az ingyenes tankönyvek árát egyéb költségek formájában többszörösen szedi vissza a családoktól.

Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője korábban bejelentette, az idei tanévben az iskolások többsége ingyenesen, vagy kedvezményesen jut tankönyvhöz. A bejelentésre az MSZP közleményben reagált. Az ellenzéki párt úgy véli, a fideszes tanévkezdés minden szülő számára rémálom, hiszen a tanszerek mellett az iskolák a gyerekek családjától kénytelenek beszerezni azokat az eszközöket, melyeket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) nem kapnak meg.

A párt úgy véli, amíg az MSZP kormányzott, nem volt milliárdos veszteségeket felhalmozó Klik, melynek pazarlását szintén a magyar családok fogják megszenvedni. Míg hatalmon voltak,nem volt káosz a tankönyvek kiosztásnál, most viszont az elmúlt évek fejetlenségei után nics garancia arra, hogy a megfelelő tankönyvek fognak eljutni az intézményekhez.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. augusztus 25. 10:43
A tolvajok mutogatnak másra. Ennyi.
tevevanegypupu
2015. augusztus 24. 23:04
Hogyne, az ingyen tankönyvek és a segítség az iskolakezdéshez valóban rettentő rémálom lehet a szülőknek. Egy vigaszuk lehet, ha Kunhalmi Ágnest hallhatják.
ciseaux
2015. augusztus 24. 23:02
"MSZP: A fideszes tanévkezdés rémálom a szülőknek" Az! Az ember szíve megszakad a fideszes tanévkezdéstől rémálomban alvajáró szülőktől, nem is beszélve az iskolakezdéstől depressziós és stresszelt gyerekeiktől. Óóóó, azok a régi szép idők, mikor hol a Fodor Gabi, hol a "magyar" Bálint eszdéseszes tanévkezdése olyan volt, mintha rózsaszín felhőkön tipegtek volna a szülők, a gyerekeiknek meg nem kellett megtanulni olvasni sem, mert annyi volt a kurva jó tankönyvekből, meg interaktív iskolatáblából... "A terv szerint a 2008/2009-es tanévre a mintegy 62 ezer magyarországi tanterem felét fölszerelnék digitális táblával. Ez 30-35 ezer eszköz beszerzését jelenti - a 40 milliárdos kerettel számolva darabonként 1,2 millió forintos költséggel. Igaz: miután a szállítónak a pedagógusok képzését is biztosítania kell, a pénz egy része biztosan nem csak a virtuális táblára megy el. Ez viszont nem jelenthet túl nagy kiadást. Magyar Bálint szerint például az eszköz használata könnyű: két-három nap alatt megtanulható." A fideszes tanévkezdéstől rémálmokkal kűzdő szülőknek és diákoknak ajánlom a fenti kiragadott idézet teljes szövegét elolvasni, hogy föloldódjanak. http://nol.hu/archivum/archiv-435346-244174
Tintamin
2015. augusztus 24. 21:08
A magyar családok adnak pénzt fénymásolásra, osztályfestésre, WC-papírra, sporteszközökre, extra könyvekre - csak hogy rendesen taníttathassák a gyerekeiket olyan rákosista körülmények között is, amit Orebán és a sleppje teremtett..... Kurvajó, hogy közben havonta épülnek milliárdokért a stadionok meg Vajnabandi ugyanennyit visz haza a kaszinóiból..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!