Együtt: Legkésőbb 2030-ra összeomlik a nyugdíjrendszer

2015. október 05. 14:02

A nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, az összeomlás fenyegeti, mondta Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője. A politikus az ügyben társadalmi párbeszédet kezdeményezne. Az Együtt átfogó reformokat vezetne be, átalakítaná az állami bérpolitikát és bevezetné az előrehozott nyugdíjat is.

2015. október 05. 14:02

Az nyugdíjrendszer a mai formájában fenntarthatatlan, 2025-2030 között össze fog omlani –mondta Szabó Szabolcs, az Együtt színeiben politizáló független képviselő hétfőn.

A politikus szerint a nyugdíjrendszernek átfogó reformokra van szüksége, az ügyben társadalmi párbeszédet kell kezdeményezni. Az Együtt népegészségügyi programok elindítását javasolja annak érdekében, hogy a férfiak is megélhessék a nyugdíjas kort.

Emellett megtakarítások rendszerét is átalakítaná, mivel a jelenlegi szisztéma csak a középosztálynak kedvez. A párt szerint át kell gondolni az állami bérpolitikát, hogy az embereknek több pénz jusson megtakarításokra, és megreformálná a személyi jövedelemadó rendszerét is. Bevezetné az előrehozott nyugdíjat, mely lehetővé tenné, hogy alacsonyabb ellátásért cserébe hamarabb lehessen nyugdíjba vonulni. Szabó Szabolcs kijelentette: az Együtt nem ért egyet a nyugdíjplafon eltörlésével sem.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. október 05. 18:00
Megnyugtattál...Még van tizenöt évem... De volt már négyszer tizenöt!
balbako_
2015. október 05. 17:39
Azt sem veszi észre, hogy az Együtt összeomlott? Mit jövendölget ez a hólyag?
Anonymtalan
2015. október 05. 17:34
Jó, majd megkapja a hétgombos újra indítást: Ctrl-Alt-Del, Ctrl-Alt-Del, Reset
birak
2015. október 05. 17:32
Szerintem a nyugdíjrendszer már rég összeomlott, már a kommunizmusban sem volt fenntartható. A nyugdíjkasszát folyamatosan kiegészítik egyéb forrásokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!