ENSZ-nagykövet: Hiányozni fog a migránsok tudása a Közel-Keletről

2015. november 12. 09:27

Senkinek sem érdeke, hogy teljes földrészek vagy országok kiürüljenek és az emberek elvigyék tudásukat – mondta hazánk ENSZ nagykövete a csütörtökön szervezett migrációs világtalálkozón. Bogyay Katalin szerint a közel-keleti régióból most távozók tudása később hiányozni fog egy olyan országban, ahol remélhetőleg újra béke lesz és amelyet újra fel kell majd építeni.

2015. november 12. 09:27

Senkinek sem érdeke, hogy különböző földrészek vagy országok kiürüljenek és az emberek elvigyék a tudásukat, tehetségüket a világ más pontjaira – ismertette a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Magyarország ENSZ nagykövete csütörtökön a világszervezet migrációs világtalálkozóján megfogalmazottakat. 

Bogyay Katalin hozzátette: a tudománynak nincs nemzeti határa, de amikor a migrációról beszélünk, arról is beszélni kell, hogy most egy közel–keleti régióból hány olyan fiatalember távozik, akinek a tudása hiányozni fog abból az országból, ahol remélhetőleg előbb–utóbb béke lesz és amelyet fel kell újra építeni. 

Az ENSZ nagykövet szerint fontos része a migrációnak az is, hogy az a szülő, aki látja, hogy éveken keresztül nem tud megfelelő oktatást biztosítani a gyerekének, meg akarja ezt oldani. A nagykövet úgy vélte: ha hiányzik a migrációs folyamat elemzéséből az oktatás és tudomány felhasználása, sosem találjuk meg a válaszokat. Mindenkinek azon kell dolgozni, hogy ezeknek az embereknek ne kelljen elhagyniuk a hazájukat – hangsúlyozta Bogyay Katalin.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2015. november 12. 16:03
Milyen "tudása"?
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 12. 14:47
2011-ben miért nem tetszett sírni, amikor az amerikaiak által kiprovokált szíriai polgárháború elkezdődött? Ugyanis akkor valóban képzett értelmiségiek hagyták ott Szíriát tömegestül. A mostani áradat háromnegyede iskolázatlan afgán és pakisztáni.
KTAA
2015. november 12. 12:21
Az ENSZ is azon szervezetek egyike, amik a zsidók hatalmi terveit segítik elő. Ők hozták létre. Vajon miért van az, hogy éppen most a török menekülttáborok segélyezési adagját kevesebb, mint a felére csökkentették.
zizi45
2015. november 12. 10:55
Katóka miről beszél ?? 2007-ben a szíriai lakosság 23,1%-a írástudatlan. "A Németországba érkezett bevándorlók 90 százaléka nem megy el az ingyenes német oktatásra, derül ki a német bevándorlási hivatal (BAMF) felméréséből. A Der Spegel című lap egy Hamburgi menekültszállón készített felmérést, amiből kiderül, hogy a migránsok 75 százaléka nem is akar megtanulni németül. A felmérésből az is kiderül, hogy a maradék 25 százaléknak nincs kedve a tanfolyam elvégzéséhez, vagy egyszerűen túl nehéznek tartja a német nyelvet ahhoz, hogy elmenjen az egyébként teljesen ingyenes nyelvtanfolyamra. Az eredmények azt mutatják, hogy a bevándorlók egy részének eszébe sem jut, hogy dolgozzon. Mikor a lap újságírója azt mondta a bevándorlóknak, hogy sokkal nehezebb lesz munkát találni német tudás nélkül, mint német tudással, arra a bevándorlók azt felelték, hogy majd ad nekik pénzt Angela Merkel, de ha nem, akkor tovább mennek Svédországba. Végül a lap újságírója felteszi a kérdést, hogy a migránsok, ha egyáltalán akarnának dolgozni tudnának-e? Hiszen a bevándorlók nagy része semmilyen szakmával sem rendelkezik." (Der Spiegel nyomán)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!