Tömegesen osztják meg a volt siófoki polgármestert „rágalmazó” posztot

2015. december 03. 15:10

Ezerhatszázan osztották meg a Balázs Árpád korábbi siófoki polgármester gyanús ingatlanügyéről szóló Facebook-posztot, miután a korábbi megosztók ellen büntetőeljárás indult és rabosították őket.

2015. december 03. 15:10

Tizenhét embert rabosított korábban a rendőrség amiatt, mert megosztottak egy Facebook-posztot Balázs Árpád korábbi siófoki polgármester gyanús ingatlanügyéről. A névtelen poszt arról szól, hogy Siófok belvárosában áron alul adtak el egy ingatlant.

A volt polgármester rágalmazás miatt feljelentette azokat, akik megosztották a posztot. Bár Balázs Árpád a 2014-es önkormányzati választások óta már nem polgármester, az ügyészség mégis úgy értékelte, hogy hivatalos személyt ért sérelem, ezért képviseli a vádat. Rágalmazás és hasonló bagatell ügyek esetén egyébként (amennyiben nem hivatalos személy a sértett) a magánszemélyek maguk képviselik a vádat.

A siófoki ügyészség elfogultságot jelentett be, így a fonyódi ügyészség vette át az ügyet: a 17 megosztót a rabosították, vagyis lefényképezték őket és ujjlenyomatot vettek tőlük, ami bekerült a rendőrségi nyilvántartásba.

Miután ez a hír napvilágot látott, pár nap alatt ezerhatszázan osztották meg a szóban forgó, eredetileg februári posztot – szúrta ki az Index. Ha a nyomozó hatóság következetes, és minden megosztót rabosítanak, akkor hatalmas büntetőper lehet az ügyből – teszi hozzá a portál.

Sem a fonyódi, sem a Somogy megyei ügyészségen nem árulták el az Indexnek, hogy minden megosztó ellen nyomozást indítanak-e, vagy pedig szelektálni fognak a jövőben, és ha esetleg szelektálnak, akkor mi alapján teszik majd ezt.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
djcs
2016. január 08. 10:44
Ez nem bal- vagy jobboldal kérdése. Ez nem konzervatív, vagy liberális gondolkodás kérdése. Ez az alapvető, Istentől -és nem embertől, kormánytól, párttól- származó emberi szabadság, a vélemény nyilvánítás jogának a kérdése. Senkinek nincs joga meghatározni, hogy én miről, mit gondolhatok, miről mit mondhatok, és főleg, hogy mivel értek egyet, vagy mivel nem. Én konzervatív vagyok. De ha fönn lennék a faszbukon (nem vagyok, és nem is leszek), én is megosztanám.
chack
2016. január 08. 10:44
Ilyen hatósági eljárás esetén helyesnek tartom ezt a reakciót.
Békanász a hasadon
2016. január 08. 10:43
Az Orbán lapjáról kitiltottak társaságát is be kéne már perelni. Már a nevük is hazugság.
gwrf
2015. december 08. 12:16
a netnek köszönhetően két perc alatt bármilyen képtelen vád vagy rágalom elterjed a neten, és ott nyoma is marad. Üsd be bármelyik politikus nevét, legyen Gyurcsány vagy Orbán, és találsz egy tonna rágalmat, hamis vádat velük kapcsolatban (az igazak mellett) Ez persze nem jó, de ha valaki elkezd hatósággal a háta mögött erősködni, azt - amint a jelent ábra is mutatja - csak ő szívhatja meg. A közösségi média egy globális Hyde Park, nem lehet ellene tenni. Persze más a helyzet a hivatalos netes portálokkal: ha ők vesznek át ilyen híreszteléseket, velük szemben el lehet járni. Nem véletlen, hogy a kurucinfo bújkál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!