Falus szerint siralmas állapotban van az egészségügy

2016. február 10. 09:52

Az ÁNTSZ jelentésből az derül ki, hogy a magyar egészségügy katasztrofális állapotban van – állítja Falus Ferenc volt tisztifőorvos és egykori ellenzéki főpolgármester-jelölt.

2016. február 10. 09:52

Aki kórházba kerül, az sokkal nagyobb eséllyel fertőződik a higiénia hiánya miatt, mint az, aki a mindennapi élet tereiben mozog – állapította meg egy kiszivárgott ÁNTSZ-jelentés.

Falus Ferenc hangsúlyozta, a jelentés a „minimum feltétel” teljesülését nézi, de ha valahol az megvan, az nem azt jelenti, hogy ott jók a feltételek, csak azt, hogy rosszabb már nem lehet. Falus kiemelte, az eredménytől függetlenül a kórházi fertőzések száma eléggé aggasztó. A szakember hangsúlyozta, nincs olyan rossz kórházi ellátás, aminél ne lehetne még rosszabb, az úgynevezett minimum feltétel pedig csak megegyezés kérdése, a határvonalat végül is akárhol meg lehet húzni. 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2016. február 11. 08:44
Az egészségügy de más ágazatok, pl. a közlekedés egyik legalapvetőbb problémája volt mindig is a tisztaság hiánya.A rendszerváltás óta különösen, mert itt próbáltak spórolni leginkább a kórházak és egyéb intézmények.A takarítást szervezték ki legelőször a feladatok közül magán vállalkozóknak.Az intézmények vezetőit minősíti a tisztaság, hogy mennyire igényesek ezen a területen.Persze a " nagyérdemű" higiéniás hozzáállásán is volna mit javítani.Ezt pedig ha otthon nem akkor az iskolában kell beleverni az emberekbe. A tüntető tanároknak a követeléseik előtt jó volna szétnézni a saját portájukon, mert a kibocsájtott emberanyag viselkedése többségében minősíthetetlen.
bookmark
2016. február 11. 07:59
A takarítás terén az egész magyar társadalomnak van mit fejlődni. Olyan, hogy bidet sokaknak ismeretlen fogalom. Tényleg hányan fertőtlenítik le otthon a wc fát? Ja és hányan nem mosnak kezet wc használat után? Hányan mosogatnak langyos vízben nehogy baja essék a vírusoknak? A probléma a fejekben van.
l.lajos
2016. február 11. 03:54
Nem néztem meg a riportot,de konkrét,javító szándékú javaslatai is vannak?Általában amit olvasok,hallok,hogy semmi sem jó és minden egyre rosszabb.Melyik időszakhoz viszonyítanak?Melyik kormányzat alatt volt jobb és mi volt jobb akkor? Ha nincsenek javaslatok,csak annyi,hogy ez így nem jó,akkor csak egy destruktív ellenzéki károgás az egész.
Bokros Birka
2016. február 10. 19:58
Van benne valami, ha egy ilyen tökkelütött bolond, mint Te szabadon mászkálhat, akkor tényleg van egy kis probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!