Tízezerrel nőhet a bölcsődei helyek száma

2016. április 20. 08:47

Sztrájkol szerdán a bölcsődei dolgozók egy része. A Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke azonban rámutatott: a következő években tízezerrel nőhet a bölcsődei helyek száma és 2017-től béremelésre is sor kerül.

2016. április 20. 08:47

Tízezerrel nőhet a következő években a bölcsődei helyek száma és 2017 januárjától béremelésre számíthatnak a középfokú végzettségű gondozók – mondta a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Acsainé Végvári Katalin annak okán nyilatkozott a műsorban, hogy szerdán sztrájkol a bölcsődei dolgozók egy része.

A gondozók erősen megosztottak, 2009-ben ugyanis a bölcsődei dolgozók számára is bevezették a felsőfokú képzést, és aki ezt elvégezte, az bekerült a pedagógus-életpályamodell hatálya alá. Ez azt jelenti, hogy jelentősen magasabb a bére, mint a középfokú végzettségűeké, akik a szociális szférához tartoznak – ismertette. A 6200 kisgyermeknevelő közül eddig 920-an szereztek diplomát – tette hozzá.

Novák Katalin családügyi államtitkártól ígéretet kaptak arra, hogy 2017 januárjától kétszámjegyű béremelésre számíthatnak a középfokú végzettségűek. Továbbá az ágazat jelentős fejlődés előtt áll, a jogszabályok szerint ugyanis ha egy településen már öt szülő igényli a bölcsődei elhelyezést, akkor létre kell hozni az intézményt – mondta az elnök.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mb12
2016. április 20. 11:28
Az eu csak az itt keresett pénzből csepegtet vissza valamicskét
blackened
2016. április 20. 09:49
Ez mind az agyonszidott Európai Unió pénzéből épül.Magyar pénzből hideg vízre se tellene.
balbako_
2016. április 20. 09:38
Dühöng az Orbán diktatúra. Európa segíts!
3M..
2016. április 20. 09:19
Aranyos ez a kép, bár kirekesztő. Furcsa mód egy kiscigány sincs a képen, pedig van belőlük annyi, mint a nyű! Kell a hely a kisfekáknak is akiket Magyarországon felejtettek, ill. toloncolnak vissza. Erről természetesen az M1 párt, "köz" televízióban sosem látunk fölvételeket. A kormány úgy gondolja hogy amit elhallgat, arról a hívei nem tudnak. Nagy tévedés, csak rá kell nézni a sunyi Balogra. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!