Gyurcsány: Orbán kettős vereséget szenvedett a népszavazáson

2016. október 12. 16:39

A DK elnöke nagyköveteknek beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor sem azt nem érte el a népszavazással, hogy nemzetközi szinten az Európa-szkeptikus, elitellenes, radikalizálódó jobboldal vezérévé váljon, sem pedig azt, hogy itthon a nemzetegyesítő szerepben tűnjön fel.

2016. október 12. 16:39

A Demokratikus Koalíció értelmezése szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz kettős vereséget szenvedett az október eleji népszavazáson – ismertette egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón pártja álláspontját Gyurcsány Ferenc. A politikus minderről azután beszélt, hogy az EU-s országok Magyarországra akkreditált nagyköveteivel, diplomatáival találkozott a Parlamentben.

A DK elnöke azt mondta, a találkozóval csökkenteni akarta azt a kárt, amit Orbán Viktor okozott Magyarország számára. A megbeszélésen elsősorban a népszavazásról és az alaptörvény módosításáról beszéltek – közölte. A politikus szavai szerint, a diplomatáknak hangsúlyozta: a kormányfő a referendummal nem érte el azt a ki nem mondott, de „nyilvánvaló” célját, hogy az Európa-szkeptikus, elitellenes, radikalizálódó jobboldal vezérévé váljon. Eközben itthon sem sikerült megvalósítania, hogy a népszavazás nagy sikerére hivatkozva nemzetegyesítő szerepben tűnjön fel – tette hozzá.

A találkozó résztvevőivel megosztotta azt a korábbi értékelését, amely szerint a kormányfőnek korrigálnia kell politikai irányvonalát, ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a menekültkérdés tematizálásával sem a Fidesz 2018-as választási győzelmét, sem az ország jobb európai érdekérvényesítő képességét nem tudja biztosítani.

Az alkotmánymódosítás, a szó szerinti szövegét nézve alkalmatlan arra, hogy Magyarországnak több védelmet nyújtson - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: az viszont kockázatot rejthet a jövőben, hogy az alkotmányos identitásra hivatkozva „új háborút lehet indítani egy sor európai kérdésben”. (MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fer70
2016. október 13. 08:47
"Orbán kettős vereséget szenvedett a népszavazáson" Jaja, tudjuk Feri! - és hatszor megbukott (csak tegnap)...
Vén Csataló
2016. október 12. 18:54
Business as usual: a hazaáruló hazát árul. Ferike bejelentkezett az uniónál, hogy ha ő lehetne megint a miniszterelnök, akkor Magyarország ismét eminens stréber EU-tag lenne, vége lenne a renitenskdésnek és térden állva könyörögne, hogy a tervezettnél legalább kétszer annyi muszlim bevándorlót telepítsenek be Magyarországra, hogy így vezekeljünk Orbán bűneiért. Egyébként Gyurcsányi eftárs kb. a saját anyját is nyilvánosan magáévá tenné egy olyan "bukásért", amikor 3,3 millió ember támogatja bármilyen ügyben. Szerencsére se Magyarországot, se Gyurcsányi eftárs anyját nem fenyegeti ez a veszély.
ördöngös pepecselés
2016. október 12. 18:49
az EU nagykövetei a függetlenség jegyében egy csótányt is meghallgattak
Burmin
2016. október 12. 18:32
Van ki Fletót meghallgatja ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!