Közel 100 ezer liter lejárt almalét talált a Nébih egy üzemben

2016. december 07. 11:57

A gyümölcsléüzem országszerte értékesítette termékeit, amelyek minőségmegőrzési idejét többször is növelte a gyártás kezdete óta a dokumentumok szerint.

2016. december 07. 11:57

Több mint 94 ezer liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben. A hatóság szerdai tájékoztatása szerint több hetes előzetes adatgyűjtés után tartottak ellenőrzést a gyümölcslé-előállító üzemben. A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba.

Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta többször is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós bírság várható – közölték.

A kormányzati portálon megtalálható – az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény alapján közzétett – jogsértő szervezetek és személyek listája alapján egy derecskei kft. az ügy érintettje. (MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2016. december 09. 17:12
Ha valóban fontos lenne a fogyasztók védelme akkor most nagybetüvel lenne kiírva az előállitó üzem vagy termék neve.Ennél jobb fogyasztóvédelem nem létezik.Majd ha a vevő nemveszi a terméket akkor kétszer is meggondolják hogy manipuláljanak e.Ám így kifizetik a birságot emelnek a termékáraikon és hopp máris jól jártak.
bölcsbagoly
2016. december 07. 18:00
A hivatal bürokratái előszeretettel koboznak el és semisítenek meg olyan élelmiszereket, amelyeket fel lehetne használni. Úgyanígy a saját hátsójukat védve zárnak be konyhákat, cukrászdákat, éttermeket.
lynx
2016. december 07. 16:19
Akik szándékosan élelmiszert hamisítanak, azok lehetséges gyilkosok. A törvény is úgy kellene bánjon velük. Veszek a pici gyerekemnek egy finom magyar almalevet, amitől akár meg is betegedhet. Ez nem csak gazdasági bűntett, ez tömeges megbetegedést, halált okozhat. Szándékosan. Teljes vagyonelkobzás + 15 év kenyéren és vízen. Mire várunk?
Nemaztmondták Feri!
2016. december 07. 14:00
Adnák cider-nek. Vennék, mint a cukrot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!