Palkovics: Magyar Bálint oktatáspolitikáját tükrözik a PISA-eredmények

2016. december 13. 11:18

Palkovics László oktatási államtitkár szerint komolyan kell venni a PISA-tesztet, de a mostani eredmények még a szocialista-liberális kormányzat oktatáspolitikáját tükrözik. Az államtitkár szerint a pedagógusok is felelősek a romló eredmények miatt.

2016. december 13. 11:18

A PISA az egy jó mérés, nem tartozok azok közé, akik akár a mérési módszertant, akár az elvet kétségbe vonnák” – mondta Palkovics László. Hozzátette: azért nem drámai a helyzet, mert más módszertanú mérésekben jobban szerepelnek a magyar diákok. Hangsúlyozta, a PISA, az alternatív TIMSS és a kompetenciamérés eredményeit együtt kell értékelni.

Az államtitkár elmondta, hogy az eredményekben a kerettanterv és más tényezők mellett a pedagógusoknak is kiemelt szerepe van.

Palkovics kijelentette, hogy a mostani mérések nagyrészt még a Magyar Bálint-féle oktatáspolitika  eredményeit tükrözik, de a 2018-as PISA mérés alapján már lehet majd értékelni a kormány által 2013-ban bevezetett alaptantervet. Az oktatásügyi államtitkár elmondta, hogy negyven százalékkal növelik az oktatásra szánt forrásokat, amivel utolérhetjük az OECD országokat. 

Palkovics hangsúlyozta, hogy szakmai párbeszédre is szükség van. A műsor végén megígérte, hogy akár ő maga is elmegy televíziós vitákra. 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. december 14. 09:03
Remélem, a szövegértés nem a PC duma elsajátítását jelenti. Ha nem, akkor egyértelmű, hogy keveset beszélgetnek a gyerekekkel. Szülők és tanárok egyaránt. Az dicsérendő, hogy Palkovics szeretne tenni a jobb eredmények érdekében, de jó lenne, ha tanárokkal konzultálna, mert a "kockásingesek" közül ismerek egy jó párát, elképesztő , hogy az összes érvük annyi, amennyi a tüntetéseken elhangzott. A társadalmi viták "nagy moderátora" asz ATV, az ott elhangzó hisztériába burkolt okosságok is beépültek a 80-as években volt diákokból lett tanárok agyába. (Tisztelet a kivételnek). A köz előrehaladását célzó területeken semmi helye a pártpolitikának, felkészült, hozzáértő emberek kellenek a vitákhoz. Palkovics ilyen.
noMores
2016. december 13. 23:43
A fidesz barmilyen hatastanulmany, szakmai elokeszites, szakemberek bevonasa nelkul allamositotta, es vonta kozponti iranyitas ala az iskolakat, szuntette meg a tankonyvpiacot. Ez onmagaban vedhetetlen. Az "eredmenyek" mar latszanak. Egyebkent a fideszesek szerint mi volt a celja ennek a kadarista huzasnak??? Az oktatas minosegenek emelese, modernizalasa egyaltalan nem szerepelt az ervek kozt!
=nessuno=
2016. december 13. 21:03
Mutogatás helyett cselekedni kellene végre. De sajnos ez nem megy nekünk. Pártállástól függetlenül. Tragédia.
kuwiq
2016. december 13. 17:16
Kár, hogy a "keretek" megalkotásakor nemcsak a pedagógusszakszervezetek, hanem pl Pokorny Zoltán is a fejéhez kapott, hogy ez egy baromság, amit a Rózsi elkezdett. De végigvitték, végsőkig terhelve a tanarakat is meg a gyerekeket is, sz@rva a tanulási folyamatra és annak időigényére, a kor követelményeinek való megfelelésre. És azt még súlyosbították a nemzeti tankönyvhamisító zrt-vel meg a klik nevű kárderkeltetővel. Mesmeg mindenért a pedagógok felelnek, mer nem tanították meg Senecát és Kölcseyit rendesen a rohadékok, ezért nem igazodtak el egy honlapon a gyerekek. A pap nertársak hiába küzdöttek, küzdenek, ha a kerékkötő pedagógusok elszabotálták a munkát. Bocs, hat évvel ezelőtt szóltak, és akkor se volt egy fáklyásmenet a PISA, de most kifejezetten tragikus. Na persze, alapvetően a horn gyula a felelős, meg kádár, Gyurcsánybajnaiszőllősiné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!