Helikopterrel vitték kórházba az edzésen óriásit bukó Miklós Editet

2017. január 15. 11:57

Óriásit bukott az Altenmarkt-Zauchensee-i lesikló világkupa hivatalos edzésén vasárnap délelőtt Miklós Edit, akit aztán helikopterrel szállítottak kórházba. Az edzésen néhány rajtszámmal előtte induló olasz Nadia Fanchini is hasonló balesetet szenvedett, és őt is helikopterrel kellett kórházba szállítani.

2017. január 15. 11:57

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó lesikló verseny edzésén, ami után mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A csíkszeredai születésű magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is.

A 28 éves Miklós Editet mentőhelikopterrel vitték le az Altenmarkt-Zauchensee-i pálya céljába és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pongaúi kórházba szállították. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen sérülést szenvedett.

FRISSÍTÉS

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke azt közölte: a 28 éves Miklós Editnek a balesetben kifordult a térde, amit ugyan helyre tettek, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy „csak” megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

(MTI)

Az edzésen egyébként néhány rajtszámmal előtte induló olasz Nadia Fanchini is hasonló balesetet szenvedett, és őt is helikopterrel kellett kórházba szállítani.

Itt egy videó Miklós Edit óriási balesetéről:

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. január 15. 15:15
Mielőbbi javulást. Egyébként a lesiklás messze a legveszélyesebb szám az ugrást nem számítva.
gudmen
2017. január 15. 14:41
hajrá Edit!
alex.leopardi
2017. január 15. 13:55
Erdély melletted van,mihamarabbi gyógyulást
egysegelem
2017. január 15. 13:38
a magyar nem sielo nep, jobbulast azert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!