Oscar-díjat nyert a magyar film

2017. február 27. 07:15

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje nyerte meg a kategória Oscar-díját magyar idő szerint hétfőn hajnalban a Los Angeles-i díjátadó gálán.

2017. február 27. 07:15

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.

Deák Kristóf a díjat átvéve köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. "Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk" - fogalmazott.

A Mindenki az Ennemis intérieurs című francia, a La femme et le TGV című svájci, a Silent Nights című dán és az El corredor című spanyol filmmel volt versenyben a legrangosabb hollywoodi elismerésért, amelyet idén 89. alkalommal osztottak ki. (MTI)

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandrea
2017. február 27. 23:14
Olyan sok felület foglalkozik - helyesen - ezzel a hírrel, hogy nem is tudom, hova írjam, hogy mennyire gyönyörűnek tartom a filmet. Lenyűgöz a motívum mint réges-régi gyermekkórusost, zenetagozatost. Csordultig telik az ember szíve, ha felemelkedik a karvezető keze, beint, elkezdődik a beéneklés és a hangok között én is részese vagyok a teremtésnek. A nagyon fiatal Szabó Dénes nagyon kezdő nyíregyházi kórusának szopránjaként életre szóló felejthetetlen az élmény. De a gyönyörű motívum nem írhatja felül a műfajt. A film a saját eszköztárával, ez esetben a lehető legeszköztelenebbül, egyszerű képekben, tökéletes ritmusban, mint egy dalt mutat be egy mesét. Egyszerűség. Azt hiszem ez a legnagyobb erénye - legalább is számomra. A közeli képekre építve végig fenntartja a feszültséget, s nem lesz - bár az úgynevezett mondanivaló valósággal tálcán kínálja - sztereotíp. Köszönöm.
egysegelem
2017. február 27. 22:13
Elolvasva par kommentet erdekes latlelet, hogy a jobberek ugy gondoljak, hogy ezt az Oscart maga Orban nyerte Vajnaval kozosen ezt a Deak gyereket csak kikuldtek atvenni a dijat, mert nem ertek ra. Szerintem Eszak Korea utan Mon velik a legtobben, hogy a tudomanyos, kulturalis es sportsikerek csak a Kedves Vezetonek koszonhetoek, senki masnak. Remelem a mandi kommenteloi elszigetelt kisebbsegset alkotnak, es ez amit latok nem Mo, mert akkor a helyzet meg sulyosabb mint hittem.
medve
2017. február 27. 15:46
Na, mér ezért megérte: http://888.hu/article-napi-cuki-igy-orultek-az-oscar-dijas-mindenkiben-szereplo-gyerekek
medve
2017. február 27. 12:30
Na, visszaengedtek:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!