Navracsics: A CEU rendkívül fontos a magyar felsőoktatás számára

2017. június 13. 11:35

Navracsics Tibor szerint a CEU rendkívül fontos az európai és a magyar felsőoktatás számára egyaránt, ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy folytatódjanak a tárgyalások az ügyben.

2017. június 13. 11:35

Az Erasmus program egységesítette Európát a fiatalok körében, a résztvevők generációjának kulcsfontosságú szerepe van a kontinens jövőjének építésében – jelentette ki Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztos kedden Strasbourgban a felsőoktatási csereprogram fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Újságírói kérdésre válaszolva Navracsics elmondta, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) rendkívül fontos az európai és a magyar felsőoktatás számára egyaránt, ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy folytatódjanak a tárgyalások az ügyben.

Délben az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén hivatalos díjátadón fogadnak 33 mostani és volt erasmusos diákot, minden részt vevő országból – a huszonnyolc uniós tagállamból, valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból – egyet.

(MTI)

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. június 14. 08:45
Hogy mennyire fontos a magyar felsőoktatás számára, az megválaszolatlan kérdés. De miért van szükségük ráadásul szinte diplomáciai területenkívüliségre?
kombinátor
2017. június 13. 22:34
miért is annyira fontos?
koronaszepe
2017. június 13. 18:52
Navracsics a jó rendőr...
egy genetikusanalattvaló
2017. június 13. 17:52
Miért fontos a CEU? Világítson már fel valaki engem mucsait. Milyen oktatás, milyen szak nincs más egyetemen a CEU szintjén vagy annál magasabban? Az nyilvánvaló, hogy amiket hangoztatnak a fene magas színvonalról, az nem igaz. Lásd egyetemi rangsorok, CEU egyiken sem szerepel!!!!! Lehet, hogy a társadalom bomlasztásához szükséges tudást magas szinten töltik a hallgatók fejébe, de értékteremtő tudás oktatását nem igazán műveli a CEU. Miért nem az a helyes, ha minden egyetemre azonos szabályok érvényesek? Miért nem akarja a CEU a mindenkire érvényes törvényeket betartani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!