Népszerűsítik a nyúlhúst

2017. június 09. 16:02

Kampány indult a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére.

2017. június 09. 16:02

Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére, amelynek első állomásán, egy budaörsi bevásárlóközpontban pénteken Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módját.

Az államtitkár, aki egyben a kampány fővédnöke, közölte: Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre Magyarország, mégis, a belföldi nyúlhús-fogyasztásban a rangsor végén van. Nagy István kitért a nyúlhús kedvező élettani hatásaira, például, hogy koleszterin és zsírszegény, valamint hogy gyorsan és könnyen előállítható. Hozzátette: a becsült nyúlhús-fogyasztás Magyarországon fejenként 2-3 dekagramm évente, míg a mediterrán országokban meghaladja a 2 kilogrammot.

Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője elmondta, támogatják a tudatos fogyasztói magatartást és az egészséges táplálkozást, a környezettudatos termékválasztást, illetve a kiváló magyar termékek piaci elterjesztését.

Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint fontos lenne, ha az egészséges, zsírszegény és könnyen emészthető nyúlhús legalább heti egyszer a magyar családok asztalára kerülne.

A kampánynyitó rendezvényen Bede Róbert mesterszakács nyúlételeket készített az érdeklődőknek, amelyeket a helyszínen meg is lehetett kóstolni. A következő hetekben országszerte hasonló, a nyúlhús-fogyasztást népszerűsítő rendezvények, látványfőzések és kóstolók lesznek.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poszata
2017. június 10. 23:41
Ha nem Olaszországba vinnék, akkor talán megfizethető lenne itthon. Persze megértem a kereskedőket. De akkor meg minek szórják a pénzt a kampányra?
Ígymegyez
2017. június 10. 19:40
A nyuszi aranyos és finom. Ölni meg szar dolog, de mit csináljak, a hús, mint étel így keletkezik. Amúgy embereket is ölnek naponta tucatszám a világban. Na, az borzalmas, a nyúlvágás nem.
békalepcse
2017. június 09. 23:50
A nyúl kerti zöld hulladékon nevelhető, könnyű tartani, szapora. Sok embernek a levágásával vannak lelki problémái, azért nem eszi. https://www.youtube.com/watch?v=TFASDgRmPLs
Baribál
2017. június 09. 23:32
Amúgy melyik fideszes oligarchának fűződik ehhez anyagi érdeke? Mészáros (=Orbán)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!