Ökomenikusok: Minden ötödik nő kapcsolaton belüli erőszak áldozata

2018. október 25. 09:25

Minden ötödik nő kapcsolaton belüli erőszak áldozata, ugyanakkor gyermekeket és férfiakat is érint a probléma a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szakértője szerint.

2018. október 25. 09:25

A kutatások szerint Magyarországon minden ötödik nő kapcsolaton belüli erőszak áldozata, ugyanakkor gyermekeket és férfiakat is érint a probléma - mondta Rácsok Balázs, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szakértője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, országszerte hét kríziskezelő ambulancia jön létre a kapcsolati erőszak áldozatainak segítésére, a szolgáltatás megismertetésére közös kampányt indít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Rácsok Balázs szerint a miskolci krízisambulanciájukon, amely szeptemberben kezdte meg működését, a segítségkérők között 20 százalék a férfiak aránya, ami egy magas számnak tekinthető. Ha egy bántalmazott gyermek fordul hozzájuk, a szabályok értelmében egyeztetnek a gyermekjóléti szolgálattal, és bevonják az érintett oktatási intézményét is.

Az ambulanciák feladata - a bántalmazottak segítésén túl -, hogy támogassa az ellátórendszert - fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MarthaHall
2018. október 25. 11:45
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, 2 gyerekkel otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta több mint 10ket keres, és meggyőzött, hogy kipróbálom. A potenciál ezzel végtelen. Ezt csináltam .............>>>>> http://www.Money47.Com
atila68
2018. október 25. 10:44
A férfi nem panaszkodik, mert ezt a mintát kapta. A férfi tűr. Tűri a nő részéről a mentális zaklatást, tűri a nő részéről a szexmegvonást, tűri a nő részéről a gyerekekkel zsarolást, tűri a nő részéről a lelki terrort, tűri, hogy a nő mindig többet akar, tűri, hogy a nő csak elvárásokat fogalmaz meg, tűri, hogy a nő egy idő után mindent természetesnek vesz, tűri ha nő üt, tűri a szégyent, amit érez mert a nő üt. Aztán egyszer elszakad a cérna.
Tiszafa
2018. október 25. 10:39
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. 1) Ha mondjuk a szexet megelőzné a bemutatkozás és egymás jellemének megismerése, később jóval kevesebb lenne a kríziskonfliktus. 2) Ki mondja meg, hogy mi minősül "kapcsolati erőszaknak. Az atyai pofon is az, ha ez a gyereknek nem tetszik? Vagy ha szombatonként fáj a feje anyunak és elhajtja magától aput, akkor az már lelki terror? Stb, stb. 7 krízisambulancia...a kiégett emberekre...A közel 100%-os hatékonysággal működő állatterápiás (főleg gyermek intézmények) igénybevételét meg nem nem támogatja az állam.
Nannyó
2018. október 25. 10:37
Nem hiszem el ezt az adatot. Ha minden ötödik, akkor az legalább 800.000 (nyolcszázezer!) nőt jelent. Ez kacsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!