Időlegesen bezárhat a Honvédkórház koraszülöttcentruma

2018. november 27. 15:49

A szakorvosok hiánya miatt ellehetetlenült a Perinatális Intenzív Centrum működése a Honvédkórházban, így míg új munkaerőt nem találnak, bezárhat az osztály – írja a HVG.

2018. november 27. 15:49

Orvoshiány miatt vélhetőleg december 15-én bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát – közölte saját forrásokra hivatkozva a HVG kedden. Mint írják, a Perinatális Intenzív Centrumban (PIC) jelenleg „a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra”. A PIC azon kevés osztályok közé tartozik, ahol a 33 hét előtt, illetve 1500 grammnál kisebb súlyú gyerekeket is fogadják.

A HVG értesülései szerint az centrumból egy év alatt hét szakorvos távozott, akik a megbecsülés hiányáról és alacsony fizetésükről számoltak be. November végére három főre csökkent a stáb. Az osztályvezető, Nádor Csaba egy jelentős mértékű béremelésben látja fennmaradásuk zálogát.

Amennyiben sikerül új orvosokat találni az osztályra, januártól újra nyitna a központ, vagyis a leállás két hétre szólna. Ez idő alatt a kismamákat a SOTE női klinikája illetve a János-kórház látja el.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2018. november 27. 18:39
Orvoshiány?Rétvári pár hete állította,hogy nincs orvoshiány.Hazudott a gazember?
zakar zoltán béla
2018. november 27. 17:23
""Gergely Márton- Hont András aneszteziológus páros világraszóló új találmánya a robot kannibál!" -Fake York Times"
Természetes Orbánizmus
2018. november 27. 16:53
A tudomány mai állása szerint miért is kell megmenteni életképtelen gyerekeket?
3M..
2018. november 27. 16:31
Megdöbbentő! Romokban az egészségügy. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!