Ennek a cégnek nagyon számítanak a magyar családok

2019. február 19. 09:49

15 nap extra szabadság az újdonsült apukáknak, fizetéskiegészítés, munkába való visszatérés segítése – többek között ez is a Morgan Stanley nemzetközi könyvvizsgáló magyarországi családvédelmi akcióterve.

2019. február 19. 09:49

A cég budapesti irodája sajtóközleményt juttatott el a Mandinerhez, amiben azt közölték: számos családbarát intézkedéssel igyekszik elősegíteni a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését. Gyermek érkezésekor például a vállalat 15 nap extra apasági szabadságot biztosít az édesapáknak vagy második szülőknek, a kismamák pedig a távollétük első 24 hetében a teljes fizetésükre jogosultak.

Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatóját idézte a közlemény, akik szerint fontos számukra, hogy olyan körülményeket teremtsenek, ahol kollégáik mind a szakmai környezetben, mind a magánéletben ki tudjanak teljesedni, akármilyen életszakaszban is járjanak. „Egyik viszonylag újonnan bevezetett intézkedésünkkel a gyermeket vállaló kollégáink számára szeretnénk biztosítani többek között azt, hogy a gyermek megszületésekor még több időt tölthessenek a kisbabával.”

Nem ismeretlennek a családok részére biztosított előnyök a cégnél, ugyanis már tavaly bevezették, hogy a törvényben megszabott 5 napos apasági szabadság mellett további 15 nap extra szabadnapot is biztosít dolgozóinak gyermekük születésekor. Ezzel pedig a Morgan Stanley által biztosított apasági szabadság a kétszerese az Európai Unió által javasolt 10 napnak, amely a munka és a magánélet közötti egyensúlyról január végén közzétett irányelv-tervezetben szerepel.

Emellett az édesanyákat azzal is igyekszik támogatni a vállalat, hogy a szülési szabadságuk első fél éve alatt járó CSED juttatását kiegészíti a fizetésük 100%-ára. Így ebben az időszakban egyáltalán nem kell jövedelemcsökkenéssel számolniuk a családoknak. Visszatérő szülőket is támogatnak a Return To Work – Lendüljön Újra Munkába programmal.

A programra nagy érdeklődés mutatkozik, a jelentkezők száma tavaly például 100 felett volt. Számukra a cég a 12 hetes időtartam alatt fizetést is biztosít.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morc
2019. február 19. 14:16
"vagy második szülőknek" - na menjetek már a jó libornyák polkorrekt újbeszél első szülőtök hátsó nyílásába
villogókékfog
2019. február 19. 12:07
Varnyu nem megy oda padlón hánykolódni túlóra ellen??????
apoa
2019. február 19. 11:33
Ez valami himihumi elemző cég. Itt nem nehéz ilyen kedvezményeket adni. Más egy darabszámra, tervre dolgozó gyártócég.
Karbantartó9
2019. február 19. 11:19
Ha jól tudom, olyan családbarát e cég, hogy erőteljesen támogatja az európába bevándorlók családegyesítését, hogy külön kvótái vannak az alkalmazottak neme, vallása, bőrszíne alapján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!