Zuglói parkolás: a Fidesz javaslatára az önkormányzat felmondja a botrányos szerződéseket

2019. május 13. 12:37

Fideszes javaslatra azt is elfogadták, hogy ingyenes lesz a parkolás a kerületben élőknek Zugló teljes területén, amíg nincs rend ezen a területen.

2019. május 13. 12:37

Felmondja a zuglói önkormányzat a botrányos parkolási szerződéseket – írja a Magyar Nemzet. A Fidesz nyújtott be erre javaslatot, amely megkapta a szükséges többséget a képviselő-testületben. Fideszes javaslatra azt is elfogadták, hogy ingyenes lesz a parkolás a kerületben élőknek Zugló teljes területén, amíg nincs rend ezen a területen.

A tényfeltáró munkacsoportba a Fidesz egy jobboldali, egy baloldali kerület és a főpolgármester delegáltját vonta volna be, Karácsony javaslatára viszont Zuglón belül tartják a vizsgálatot, ami a kormánypárt szerint azt jelzi, a polgármester fél a felelősségre vonástól.

Karácsony Gergely alkalmatlan – mondta Rozgonyi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője, közölve: nem azt állítják, hogy a polgármester nejlonszatyorban vitte haza a pénzt, de a felelősség őt terheli a szerződésekért. „Miért nem tett ez ellen két évig semmit?” – tette fel a kérdést. Az ülés elején „Karácsony Gergely alkalmatlanságának ára: napi 1 millió forint. Ebből elég!” feliratú, illetve a XIV. kerületi parkolójegy mintájára készített, a szerződések felmondását sürgető táblák tiltakoztak Karácsony ellen.

Az MSZP nem támogatta a szerződés felmondását, mondván: a zuglói parkolás nyereséges. Rozgonyi szerint viszont hangsúlyozta: a jegyző által közölt hivatalos adatok és a költségvetés alapján jelentős kimutatható veszteség van.

Az önkormányzat az MTI-hez az ülést követően eljuttatott közleményében azt emelte ki: Karácsony Gergely előterjesztésére döntött a képviselő-testület arról, Zugló saját kézbe veszi a fizetőparkolás üzemeltetését. Hozzátették, a parkolás jelenlegi üzemeltetőjének szerződése 2019. július 9-én lejár, ez ad lehetőséget arra, hogy a túl magasnak ítélt költségeken az önkormányzat csökkentsen.

Kitértek arra: a testület nem szavazta meg a Fidesz indítványát egy parkolást vizsgáló munkacsoport felállításáról, ebbe Tarlós István főpolgármester, valamint egy kormánypárti és egy ellenzéki kerület polgármestere delegálhatott volna szakértőt. Elfogadták viszont Karácsony Gergely javaslatát egy olyan összetételű munkacsoportról, amelyben a polgármester mellett a testületben képviselővel rendelkező valamennyi párt delegáltja részt vehet. A munkacsoport a parkolási rendszer működését vizsgálja majd helyi és fővárosi szinten – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazav
2019. május 13. 20:15
Mesteri lefordulás a botrány éléről a kedves kormánypárti képviselők részéről. Tegnap láttam egy filmet, Kvíz show a címe. Az 50es évek Usajában az egyik kvízműsor csal, a népszerű és nézettséget hozó játékosoknak megsúgja a kérdéseket. A csalásba és az azzal járó anyagi haszonba belemegy a jóképű professzor (Ralph Fienes) is. Bűnét megvallja a tárgyaláson, a közvélemény ellene fordul, megfosztják tanári címétől. Nem úgy a nagy NBC tévétársaságot, aki az egészet kitalálta a profit érdekében: elég azt mondaniuk, hogy a vetélkedők showműsorok, nem kötelező nézni őket, akár megrendezett is lehet az egész, ahhoz senkinek semmi köze. Ők semmilyen büntetést nem kapnak, a balhét a fiatal professzor viszi el. Valami ilyesmi Karácsony ( a fiatal professzor) és a Fidesz-MSzP által futtatott parkolási üzletemberek ( NBC tévétársaság) viszonya. https://youtu.be/yY6AQnx1V2U
Berecskereki
2019. május 13. 16:49
Zuglóban igencsak nagy problémák lehetnek jogi és pénzügyi vonalon. Tarlós felvetése is erre enged következtetni. https://infostart.hu/belfold/2019/05/13/tarlos-istvan-is-megszolalt-a-zuglo-parkolasi-ugyben
Berecskereki
2019. május 13. 13:42
Nocsak! A szocialisták zöld-szekrénye lenne a mérce?
Zod
2019. május 13. 13:18
Ha Karácsony egy kerületi képviselőtestületi többséget sem tud összetartani, akkor biztos baromi sikeres főpolgármester lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!