Gulyás Gergely: A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül

2019. szeptember 06. 08:06

„A demográfiai csúcs résztvevői vagy nagyon bátrak, vagy nagyon okosak, vagy egyszerre mindkettő” – mondta Gulyás Gergely.

2019. szeptember 06. 08:06

A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a III. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőinek tiszteletére szervezett csütörtök esti gálavacsorán.

Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével köszöntötte, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni. A tárcavezető szerint ez az ima fontos üzenet mindazoknak, akik közügyekkel foglalkoznak.

Manapság a szabad és demokratikus világban, különösképpen Nyugat-Európában olyan politikát preferálnak, amely sokszor szembemegy a magyar kormány által képviselt értékekkel. Gulyás Gergely angol nyelven mondott köszöntőjében jelezte: az igaz, hogy a szabadság azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogy szeretne, mindaddig, amíg betartja a törvényeket. Ez azonban nem jelentheti azt, hogy az állam számára nem megengedett, hogy meghatározza az egyértelmű értékválasztásra épülő politikáját.

A miniszter felhívta a figyelmet arra: Magyarország immár harminc év szabadságban, demokráciában él, jogállami keretek között. Budapest a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő városa, a magyar pedig az Európai Unió leggyorsabban fejődő gazdasága. Mégis, ha valaki csak a fősodorbeli médiából tájékozódik Magyarországról, akkor vagy nem hitte el, amit olvasott, vagy hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy elfogadta a meghívásunkat.

Ezért a demográfiai csúcs résztvevői vagy nagyon bátrak, vagy nagyon okosak, vagy egyszerre mindkettő – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. szeptember 10. 07:01
A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA HOVATOVÁBB AZ EGYETLEN ÉRTELMES ÉS TISZTESSÉGES POLITIKAI FILOZÓFIA!!! A TÖBBI MIND KÓKLERSÉG ÉS SZÉLHÁMOSSÁG! ÉLÉN A LIBERALIMUSSAL, AMELYIK NEM MÁS MINT HEDONISZTIKUS ÖNSORSRONTÁS Á-TÓL CETTIG.
Törpe Kázmér
2019. szeptember 07. 16:49
Ahhoz, hogy a hatályos jogot tartósan a magunk érdekei szerint tudjuk alakítani, nem elég a hatalom, alapos jogi tudásra és a jogban fölényesen eligazodó, skrupulusoktól mentes, engedelmes államapparátusra is szükség van. A magyar miniszterelnöknek lassan 10 éve már mind a három rendelkezésére áll.
János bácsi
2019. szeptember 06. 17:49
Miért hivatkozik Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencre, az egyik legnagyobb hatású katolikus szentre? Miért akarja félrevezetni az embereket, hiszen nagyon jól tudja ,hogy Orbán Viktor nem katolikus és esze ágában sincs követni a katolikus egyház szabályait ? Egyébként is visszataszító dolog, hogy egy olyan párt képviselője hivatkozik Assisi Szent Ferencre ,amelyik pártban tombol a jólét. Orbán Viktor "Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban. "
Paskai
2019. szeptember 06. 14:52
"Gulyás Gergely: A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül." Próbál minket röhögtetni a Gulyás Gregorics.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!