Zuglói Fidesz-KDNP: Még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP

2019. október 28. 19:35

Rozgonyi szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért.

2019. október 28. 19:35

Zuglóban még nagyobb fokozatba akarja kapcsolni a pénzszivattyút az MSZP – mondta a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője hétfőn Budapesten újságíróknak.

Rozgonyi Zoltán, az önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése előtt arról beszélt, hogy a sajtóban megjelentek szerint Horváth Csaba (Momentum-Dk-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester egy új képviselő-testületi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) terjesztett volna be, és ezzel minden pénzügyi és gazdasági ügyben magához kívánta vonni a döntés jogát, illetve szűkebb körben, bizottsági szinten próbálta ezeket a kérdéseket tárgyalni, csorbítva ezzel a képviselő-testület és a képviselők jogait.

Mint mondta, már a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely korábbi polgármestersége alatt is nyilvánvaló volt, hogy a kerület „a baloldalon belüli harcok színtere”. Erről egyébként Karácsony Gergely beszélt még polgármesterként, amikor „a szocialisták pénzszivattyúját” is említette egy nyilvánosságra került beszélgetésben – fűzte hozzá Rozgonyi Zoltán.

Úgy fogalmazott: „most, hogy szocialista polgármestere lett Zuglónak, még nagyobb fokozatba kívánják kapcsolni a jelek szerint ezt a pénzszivattyút”.

Rozgonyi Zoltán teljes mértékben károsnak nevezte, hogy 100 millió forintos összeghatárig bizottság döntsön ingatlanok értékesítéséről, miközben korábban ez a képviselő-testület hatáskörbe tartozott.

Rozgonyi Zoltán szerint két dolgot jelez az a folyamat: az egyik, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál megindult a „tülekedés” a pozíciókért, a pénzért és a hatalomért; a másik pedig az, hogy a fideszes önkormányzatok által felhalmozott forrásokra vélhetően rá akarják tenni a kezüket.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béri Balogh Ádám
2019. október 29. 06:02
Az egyik legjobb kom. a 444-ről, miután megjelent a hír az előterjesztésről: " andras nagy Ciro Di Marzio, a kísértet • 17 órája • edited most kell a közgyűlésnek kurva gyorsan helyretenni Csabát, de úgy hogy a többi Csaba is értsen belőle. ez most kábé az utolsó esély, hogy elinduljon az ország egy olyan úton, ami valami európai értelemben vett "állam" felé vezet. idegből megválasztják ezt a nyomorult, tehetségtelen faszt, ez még le se söpörte magáról a konfettit, kezében ott a papírtombita, és bazmeg már menne fényes nappal lopni."
áfonya
2019. október 29. 00:15
Beindultak: Az MSZP és a DK rávetette magát a kerületi kasszákra.
Kiscsillag
2019. október 28. 21:53
Ugyanazt teszik amit 8 évig kormányon. Lopnak, csalnak, hazudoznak.
BőröndÖdön
2019. október 28. 21:24
Valami konkrétum kellene,mint pl.a győri audi-földek...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!