Fidesz: A ballibierális ügyvédek közöljék, mennyit kerestek a börtönbizniszen!

2020. január 25. 12:23

A börtönbiznisz joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét – hangsúlyozta Budai Gyula.

2020. január 25. 12:23

A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a „balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek” elárulják, „mennyit kaszáltak a börtönbizniszen” – mondta Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több milliárd forint „landolt” a „balliberális és Soros-ügyvédeknél”, akik 15-20 százalék, de akár nagyobb sikerdíjakat is kaphattak.

A kifizetett kártérítések hetven százaléka ügyvédi letéti számlára került, az ügyvédek pedig összesen legalább kétmilliárd forintot, „fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen” – mondta.

Budai Gyula hangsúlyozta, mindez „joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét”, ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncselekményeknek, sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2020. január 27. 06:14
Érdekes hogy a ballib még mindig azt mondja hogy befolyásolható buta tömeg aki a Fideszre szavaz.A példák mást mutatnak.A lakótelepi RTL Klubbon szocializálódott prolik kerületeiben erős a ballib.Elmondásuk szerint minden este egy millió nézőjük van.Tehát a kulturmoslékot fogyasztók szavaznak balra.Újpesten is a panelekbe beszorult bunkók miatt győz mindig a ballib.
yndi
2020. január 26. 13:32
Aki az igazságszolgáltatást támadja, az a jogrendszer alapját ássa alá, és destabilizálja az országot. Felelőtlen, demagóg, kommunista tempó.
Newman
2020. január 25. 23:30
Csak bátran elvtársak! A NAV-nak nem tudtok érzékenyíteni!:)
tolan
2020. január 25. 17:16
Nem fognak semmit sem közölni az ügyvédek! Szép csendben, vagyonosodási vizsgálatot kell velük szemben indítani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!