Kiutasítottak két iráni egyetemistát Magyarországról

2020. március 13. 17:55

Nem tetszett nekik a karantén a Szent László Kórházban, ezért engedély nélkül elhagyták azt.

2020. március 13. 17:55

Államhatárig történő kitoloncolással kiutasított Magyarországról és az Európai Unióból két iráni állampolgársáú egyetemistát az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – áll a Belügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében. 

A Magyarországon tanuló férfiak engedély és védőruházat nélkül hagyták el a Szent László Kórházban számukra karanténként kijelölt szobát, és nem is voltak hajlandók visszatérni oda. A hallgatók hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben pedig agresszíven léptek fel – áll a közleményben. 

A kiutasítást addig viszont nem hajtják végre, amíg a feltételek nem lesznek adottak. Az egyetemsitáknak ebben az időszakban a számukra kijelölt helyen kell tartózkodniuk. A fiatal férfiak ezen felül három évig nem léphetnek hazánk területére, és nem is tartózkodhatnak Magyarországon. 

(MTI)

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. március 14. 17:54
Nincs itt az irániaknak egy nagykövetük, vagy egy követségi sofőrjük legalább, aki helyre rakta volna a kis renitenseket?
KötőDániell
2020. március 14. 12:55
Mert rendkívüli helyzetben más törvények érvényesülnek. A pestis járvány alatt aki megszegte a karantént vagy bármilyen törvényt azonnali halál volt a büntetés.
SigSauer
2020. március 14. 09:16
Csak azt nem értem, hogy a rendőrök miért nem verték el a két muszlim, keresztényeket lenéző és ezért szándékosan fertőző f@szfejet, mint a lovat. Azt sem, hogy miért nem szüntette meg még azonnali hatállyal az egyetem annak a szintén iráni, hallgatónak a jogviszonyát, aki szándékosan bement órákra a tiltás ellenére, hiszen itt "csak" keresztények vannak szinte és akkor az nem számít (nekik). Miért nem rúgjuk ki páros lábbal?
BőröndÖdön
2020. március 14. 08:15
Majd jól elfenekeli az Imám a csutit...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!