Koronavírus: újabb egészségügyben dolgozó karanténban

2020. március 12. 13:09

Nem tudni, hogy kiről van szó, az eddigi karanténban lévők a koronavírusos idős férfit ápolták.

2020. március 12. 13:09

Jelenleg 17 egészségügyi dolgozó van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban – ezt az atv.hu kérdésére Fodor Attila, a DPC kommunikációs vezetője mondta el. Hétfőn még azt közölte az Emmi, hogy 16 egészségügyi dolgozó került karanténba.

Fodor Attila a teszttel kapcsolatos kérdésre azt a tájékoztatást adta, hogy „koronavírussal való fertőződés gyanúja esetén a karantén ideje 14 nap a fertőzött személlyel történt kontaktustól számítva. A hazai esetdefiníció alapján ez idő alatt három alkalommal, az időszak elején, közepén és végén végeznek ellenőrző teszteket”. De az érintettek a negatív tesztek ellenére is a karanténban maradnak két hétig – tette hozzá.

Mint írják, a Dél-pesti Centrumkórházban azokról az egészségügyi dolgozókról van szó, akik az ötödik, már súlyos állapotú 70 éves magyar koronavírusos férfit kezelték korábban és körülötte forgolódtak a Szent László Kórházban. Ez a 16 egészségügyi dolgozó akkor a 70 éves súlyos beteg férfi alapbetegségének megfelelő védőfelszerelést viselt, amikor ellátták, elvégezték rajta a beavatkozásokat a Szent László Kórházban a hematológiai, illetve az intenzív osztályon – de még mielőtt a koronavírus tesztet elvégezték volna a férfin. Ők tehát akkor még nem tudhatták, hogy a beteg férfi koronavírussal fertőzött.

(Mandiner)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 12. 13:56
A kórházakban lévő egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó helyzet, teljesen alátámasztja a MOK elnökének álláspontját. Érthetetlen, hogy a kormány nem adja meg a minimális személyi védőeszközöket sem, miközben egyetlen orvos garnitúra áll rendelkezésére. Ha akár a háziorvosok jelentős része, akár a kórházi orvosok megbetegednek, nem lesz senki, aki elvégezze a feladatukat. A kormány, még veszélyességi pótlékot sem kínál a járvány idejére, nem hogy fizetés emelést, holott az orvosok ( főleg az idősebbek) élete a tét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!