MSZP: A munkavállalókat, a kkv-kat, a családokat segítő intézkedésre van szükség

2020. március 16. 18:04

Bérgaranciaalapra van szükség, a multinacionális cégeknek pedig elbocsátási stopot kell előírni – sorolta pártja javaslatait Harangozó Tamás.

2020. március 16. 18:04

A koronavírus-járvány miatt a munkavállalókat, a kis- és közepes vállalkozásokat, a nyugdíjasokat, a családokat segítő kormányzati intézkedéseket hiányolta az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn az MTI-nek nyilatkozva. Harangozó Tamás az operatív törzs sajtótájékoztatójára reagálva közölte, a cégeknek és a munkavállalóknak azonnali segítség kell, fel kellene függeszteni a szociális, valamint az egészségügyi hozzájárulás fizetését a kkv-knak.

Bérgaranciaalapra van szükség, a multinacionális cégeknek pedig elbocsátási stopot kell előírni, meg kell növelni a munkanélküli ellátás időtartamát háromról kilenc hónapra – sorolta javaslataikat. Az ellenzéki politikus szerint a hiteltörlesztés felfüggesztését nemcsak a cégek, hanem a magánszemélyek esetében is lehetővé kellene tenni. Harangozó Tamás az időseknek a nyugdíjprémium korábbi kifizetését és nyugdíjemelést szorgalmazott. Hozzátette: a családi pótlék emelése az egyetlen eszköz, amivel ma lehet segíteni a családoknak. Meg kell oldani, hogy az egyedülálló szülő, illetve az egyik szülő otthon maradhasson gyermekével a járvány ideje alatt – kezdeményezte.

Az MSZP támogatásáról biztosította a társadalmi érintkezéseket csökkentő kormányzati intézkedéseket, és azt is, hogy növelik az elvégzett tesztek számát. Támogathatónak nevezte azt, hogy lezárják az ország határait, illetve a repülőtereket, különösen úgy, hogy a hazaérkező magyar állampolgárokat automatikusan megvizsgálják és karanténba kell menniük. Véleménye szerint a bécsi példát látva a következő napokban valószínűleg további radikális lépésekre lesz szükség. Furcsállotta, hogy a miniszterelnök által délelőtt bejelentett intézkedések részletszabályairól nem tudtak nyilatkozni az operatív törzs ülése utáni sajtótájékoztatón, holott azok éjféltől hatályba lépnek.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2020. március 16. 19:51
Én bizony Isten ezt a hozzáállást vártam volna az mszp től 2009 ben!
BossN
2020. március 16. 19:13
Egy frászt! Válság van, nem kívánsághangverseny.
Vandor62
2020. március 16. 19:06
Féleszűek! Bár...lehet, hogy ez már túlértékelés.
nemecsekerno_007
2020. március 16. 18:54
A faszt se érdekli, hogy mit szeretne az MSZP :))))))))))) Gondolom azt, hogy vegyék fel a DK-ba. Muhahahahahahahahahahaaa :))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!