Müller: A járvány elhúzásával lehet elkerülni az olasz példát

2020. március 27. 10:56

„Arra törekszünk, minden nap azért dolgozunk, hogy a járvány elhúzásával kerüljük el az olasz példát, és ne terheljük túl az egészségügyi rendszert.”

2020. március 27. 10:56

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján kérdések is elhangoztak. Elsőként a Pesti Srácok tett fel kérdést, a védőeszközök beszerzésével  kapcsolatban. Kiss Róbert alezredes válaszában elmondta, hogy mindenhonnan van szándék védőeszközök beszerzésére, eddig a keleti régióból történt ez meg, de bárhonnan vehetünk egészségügyi eszközöket. Az RTL elsőre meglepő kérdése a „Mennyi időre elegendő oxigén van az országban?” volt. A kérdező az orvosi oxigénra gondolt, amiből elegendő mennyiség áll rendelkezésre az alezredes válasza szerint

Az Mfor arról érdeklődött, hogy miért döntött a kormány a kijárási korlátozás mellett. „Szükséges fenntartani azt a helyzetet, amivel lassíthatjuk a járvány terjedését. Ez a korlátozás a találkozás csökkentésére, és ezzel a járvány elhúzására irányul – indokolt Müller Cecília. A tisztifőorvos egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy nincs szükség igazolásokhoz a munkába járásra. A hvg azt kérdezte, hogy aki nem a jogszabály szerinti lakóhelyén él, haza kell- e költöznie a lakcímére? „A korlátozás nem öncélú, lényege a csoportosulások megakadályozása. Mindenki megválaszthatja, hogy hol tartózkodik. Az intézkedés erre nem terjed ki” – válaszolta a tisztifőorvos. Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e hosszabbítani a korlátozásokat elmondta, hogy az intézkedéseket  belátható időszakra hozták, de ha a szükség úgy kívánja, további lépésekre kerülhet sor. Az Index kérdése a „Mi lesz, ha délelőtt feltorlódnak az idősek a boltokban?” volt. Müller Cecília arra kérte ismételten az idős honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, és vegyék igénybe az önkormányzat és a családtagok segítségét. A Magyar Hírlap felvetésére Kiss Róbert azt is egyértelművé tette, hogy akár a polgárőrság is rendelkezésre áll ilyen, és egyéb célokra. Érkezett kérdése arra vonatkozóan is, hogy hol található a hét, teszteket végző laboratórium. Müller Cecília elmondta, hogy a Dél-Pesti  és a Szent László kórház mellett Győrben, és a négy orvosi egyetemi laboratóriumban végeznek teszteket.

„Van-e tapasztalat arra, hogyan lehet elkerülni az olasz és spanyol helyzetet”– hangzott el utolsóként a Pest Srácok kérdése.
„Arra törekszünk, minden nap azért dolgozunk, hogy a járvány elhúzásával kerüljük el az olasz példát, és ne terheljük túl az egészségügyi rendszert” – válaszolta Müller Cecília.

(Mandiner)

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. március 27. 15:47
"Müller: A járvány elhúzásával lehet elkerülni az olasz példát" Ahhoz az itt élők egészsége megfelelő kellene, hogy legyen. "Borzalmas a magyarok egészsége: sereghajtók vagyunk az EU-ban" https://bit.ly/39mhj63 Valaki mondja meg, hogy mekkora időben kell elhúzni (mi a kormány terve?), hogy optimális legyen a leromlott egészségügyünkre a terhelés? A végén olyan hosszú időre lesz szükség, hogy mi fertőzzük vissza a világot. Mekkora időhúzással fekszik ki teljesen a gazdaság?
lutra
2020. március 27. 15:16
Index kérdése: "Mennyi ideig lehet kutyát sétáltatni?" Válasz: "Az index olvasói 5 perc 13 mp és 9 perc 54 mp közötti időtartamban sétáltathatnak kutyát. A többi értelmes ember pedig belátása szerint."
dr.ótos
2020. március 27. 14:49
Persze hogy nem ajánlgatta MC a maszkot amikor kevés volt(ha volt is sokan felvásárolták),eüs int.se jutott. Ha maszkviselést propagálta volna,akkor a kórus: miért nincs,miért olyan,miért szelepes,miért kék..... Az vesse rá az első követ,aki a helyében tudott volna jobbat mondani/tenni. Akinek van használja(kesztyűt is ,ha lehet).Pont. Több mint a semmi,"ártani nem használ",segíthet. KIRÁLYSÁGOT!
Menhetten
2020. március 27. 14:42
az olasz közszolgálati rádióban a padovai kórház egyik vezetője ismertette, hogy mi is történt ezen a Veneto régióbeli, 3300 lakosú településen. Február 20-án megtörtént az első halálos megbetegedés, akkor két kicsi góc volt Olaszországban, az egyik ott, a másik Lombardiában. Ők Egy névtelen adományozó segítségével tesztelték a teljes lakosságot. Akkor az Egészségügyi Világszervezet WHO protokolljával , ők akkor azt mondták, teljesen szükségtelen a tünetmentesek tesztelése és a minisztériummal helyezkedtek szembe, a helyi vezetést győzték meg, hogy támogassa őket. Elvégezték a teszteket, és azt találták, hogy a 3000-ből majdnem 90 ember elkapta a vírust, de a háromnegyedük tünetmentes volt, tehát ezt ők maguk se tudták. A 90 embert azonnal szigorú karanténba tették, két hét múlva újra tesztelték őket, nagy részük spontán meggyógyult, és ami sokkal fontosabb: nem fertőzhették meg a többieket. https://www.klubradio.hu/adasok/koronavirus-olaszorszagi-szemmel-oriasi-hibak-magyarorszagon-111696?fbclid=IwAR2-XHeBj_eCbhoQ2738VdXqQsQjl963U5h55b7BvziCzT5za_1nxcHJVwo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!