Szlávik: Heten vannak intenzív osztályon

2020. március 22. 15:40

A halottak átlagéletkora 66, az intenzív osztályon kezelteké 69 év – tájékoztatott a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője.

2020. március 22. 15:40

Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón. Szlávik János beszámolt arról is, hogy vasárnap újabb két ember – egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el. Azt is elmondta, hogy a halottak átlagéletkora 66, az intenzív osztályon kezelteké 69 év. Közölte, a betegek között vannak gyermekek, középkorúak és idősek is. Kiemelte: a gyermekeknél ritka a súlyos lefolyás, a halál pedig extrém ritka.

Szlávik János hozzátette: vasárnap további gyógyultakat engedtek ki a kórházból. Köztük vannak 40 és 60 év körüliek is. Tájékoztatása szerint jelenleg 49 embert ápolnak a Szent László Kórházban. A kórházban ápolt betegek felének enyhe vagy közepes tünetei vannak, úgy mint köhögés, légszomj, magas láz, gyengeség, izom- és ízületi fájdalmak. A betegség lefolyásáról szólva elmondta: a betegek 20 százalékánál néhány napos köhögés után magasabb láz, „köpetürítéssel járó köhögés, rendkívüli fejfájás és gyengeség jelentkezik. Ilyenkor a betegség a súlyos stádiumba vált át”.

Ezek a betegek általában 10-14 nap múlva intenzív osztályra kerülnek, és ott gépi lélegeztetésre szorulnak. A gépi lélegeztetés sokszor hetekig is eltart – mondta, megjegyezve, hogy a jelenleg intenzív osztályon ápolt egyik beteg két hete lélegeztetőgépen van. Szlávik János elmondta azt is: azok a betegek, akiknek nagyon enyhe tüneteik vannak, otthon várhatják a gyógyulást, ami általában két hét. Amennyiben az állapotuk romlik, ezek a betegek is azonnali kórházi kezelésre szorulnak.

(MTI)

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. március 22. 20:11
Szlavik doktor, szíveskedjen a korábbi tanait visszavonni arrol, hogy hogy az influenza veszélyesebb. Mert sok idióta leragadt ennél a kezdeti bejelentésénl.Olaszország lassan kihal. Már az orvosok, papok is. Ez is szokványos ugye?
Rugán
2020. március 22. 19:30
A 60 és 65 éves közötti korosztály potenciálisan halálos fertőzést kaphat, hiszen még dolgozik (ha fel nem mondtak már neki), vagyis nem tud otthon maradni (hiszen éhen sem akar halni) amire a különböző reklámok, művészek bízhatják az idősebbeket. Amíg távolabb volt a vírus a 60 év felettiekre mondták veszélyesnek a vírust, mióta itt is elkezdte halál táncát 70 felettiekről beszélnek, de a cikk által közölt adtok alapján 50-55 év felett senki nem lehet biztos egy fertőzés esetén a felépülésben. Nyugdíjas dönthet, hogy otthon marad, vagy császkál, a dolgozó nem. A kijárási tilalom lenne a megoldás, de a nemzetközi jogvédőkön, a ballib médián át a jelenlegi nemzetellenes ellenzék ezt akadályozza. Holnap lesz szavazás, ha nemmel szavaznak mindig lépéshátrányban lesz a kormány, a lakosság esélyei pedig romlanak. Ez a korosztály, ha nincs szerencséje, év végén csak egy statisztikai szám lesz év végére.
békalepcse
2020. március 22. 17:53
Azt kéne kommunikálni, mindenki potenciálisan fertőzött és ennek megfelelően kell viselkednie!
A teremburáját
2020. március 22. 17:11
Bocsi, 3800-an hatósági karanténban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!