Szombaton vesznek végső búcsút Csukás Istvántól

2020. március 06. 13:13

A február 24-én, életének 84. évében elhunyt költőt, írót családja, barátai és a tisztelői kísérik utolsó útjára.

2020. március 06. 13:13

Szombaton, március 7-én 10 órakor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában helyezik örök nyugalomra Csukás Istvánt, a nemzet művészét – közölte pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. Mint írják, a február 24-én, életének 84. évében elhunyt költőt, írót családja, barátai és a tisztelői kísérik utolsó útjára.

Csukás Istvánt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a közmédia a saját halottjának tekinti. A Kossuth-díjas alkotó 1936. április 2-án született Kisújszálláson, 1957 óta élt írásaiból. 1968 és 1971 között a Magyar Televízió munkatársa volt. Generációk nőttek fel olyan legendás meséin, mint a Pom-pom meséi; a Süsü, sárkány; a Mirr-murr; a Nagy Ho-ho-ho-horgász, a Keménykalap és krumpliorr, a Nyár a szigeten és A legkisebb ugrifüles. Emellett hang- és tévéjátékok, filmek, színdarabok fűződnek a nevéhez és verseket is írt.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laudaricus
2020. március 07. 11:13
Csukás István kitűnő könyvein (is) nőttem fel. Évszázadonként egyszer van olyan magyar író, aki ekkora szeretettel és hozzáértéssel ír a diákságnak. Művei által jobbá tette a világot.
annamanna
2020. március 07. 07:37
Tudom, hogy ez itt most nagyon rosszul fog kijönni, de remélem, Lópici Gáspár elmegy a temetésére. Mármint Szilágyi István, de hát a saját nevén nem sokan ismerik. Ha van ember, aki sokat köszönhet Csukás Istvánnak, az többek között nyilván ő. És ehhez nem is kellett főszereplővé válni. Sajnálom, ez most nyilván nem illik ide. Természetesen mindannyian sokat köszönhetünk neki. Mirr-murr, Oriza Triznyák, a kiscsacsi, és Halász Judit, mint mesélő is topkedvenc volt, az összes többi meséjével együtt.
Sulammit
2020. március 06. 19:52
Csukás István örökzöld meséiben tovább él és a szívünkben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!