Minden várandós nőt tesztelnek

2020. április 08. 10:28

Ha igazolt koronavírus-fertőzött az édesanya, akkor apás szülésre nincs lehetőség.

2020. április 08. 10:28

A koronavírus-járványügyi helyzet miatt jelentős változások történtek a kórházak várandósgondozási rendjében – számol be a hírről a híradó.hu.

A kismamákat a védőnők értesítik, hogy lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek a kötelező vérvételekre és ellenőrzésekre. A vizsgálatokra egyesével szólítják őket, és átalakulnak a várók is, hogy egymástól megfelelő távolságra várakozhassanak, illetve kérik őket, hogy maszkban és kesztyűben érkezzenek a vizsgálatokra.

„A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben csökkenteni kell a személyes kontaktusokat. A védőnők távkonzultációk formájában látják el a várandósokat. Telefonon, interneten, attól függ, hogy kinek milyen lehetősége van, keresik meg a védőnők a várandósokat, és folytatják a gondozást” – mondta Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. Hozzátette: „Mindent, ami lehetséges, meg tudnak beszélni telefonon.  Amikor a várandós könyvet át kell vennie az édesanyának, akkor kell személyesen találkoznia a védőnővel”

Ez azért lehetséges, mert az interneten mindenki számára elérhetők a védőnők. Ha a védőnő szót beírják bármelyik internetkeresőbe, akkor utca, házszám szerint meg tudják nézni a leendő édesanyák, hogy a lakóhelyükön melyik védőnőhöz tartoznak.

A vizsgálatok részét képezi a koronavírus teszt is. Ha igazolt koronavírus-fertőzött az édesanya, akkor apás szülésre nincs lehetőség. Azonban, ha gyorsteszttel és a kérdőíves szűréssel az édesanyánál nincs koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés, akkor adott a lehetőség.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gully Holly
2020. április 08. 16:53
Igaz, de plusz még egy fertőzött a vélhetően nem fertőzött eü személyzet közelében.
Anonymtalan
2020. április 08. 13:02
"Ha igazolt koronavírus-fertőzött az édesanya, akkor apás szülésre nincs lehetőség. " Mondjuk tökmindegy, mert nagy valószínűséggel már az apa is fertőzőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!