Kihasználatlan a nagykörúti kerékpársáv

2020. május 28. 10:45

Az autósok látják a kárát.

2020. május 28. 10:45

Átlagosan óránként 125-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között. A gépjárműveknél ugyanez a szám 1700 körül mozog, ennek ellenére mindkét fél egy sávon közlekedik, írja a vg.hu.

A múlt hét péntek volt eddig a legerősebb nap a nagykörúti kerékpárossáv forgalmában, aznap összesen 3486 áthaladást rögzítettek a Nyugati pályaudvar és Corvin negyed közé telepített szenzorok. Ez azt jelenti, hogy átlagosan óránként 145-en tekertek a mintegy három kilométeres szakaszon, irányonként 73-an.

A leggyengébb statisztikát az előző vasárnap hozta, amikor 2261-en bicikliztek a Nagykörúton. Óránkénti lebontásban tehát 94-en, irányonként 47-en a LogLine mérése szerint. Mindez azt mutatja, hogy az április végén váratlanul bejelentett fővárosi kezdeményezés egyelőre nem eredményezett áttörést a nyeregbe ülőknél, bár kétségtelen, hogy az áthaladások száma megemelkedett az önálló sáv hatására – előtte napi ezer körüli volt. Csakhogy mindennek az autósok látják kárát. A napi forgalom mintegy 40 ezer gépjárművet számlál a Nagykörúton. Ennek a tömegnek most két sáv helyett egyetlen pályán kell haladnia.

Elhibázott – tömören így foglalta össze a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke a szervezet szakmai véleményét a nagykörúti kerékpársávról.

(vg.hu)

(Fotó: MTI)

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. május 29. 11:42
Karácsony lassan pályázhat a "Dugók hercege" címre.
vadászcsaba
2020. május 28. 20:17
Én láttam egy biciklist! Itt az ideje elkezdeni tervezni az őszi tüntetést, mielőtt belefullad a város a karácsony okozta káoszba!
Akitlosz
2020. május 28. 18:41
Már maga ez a kép is rémisztő. Mégis kinek van kedve így az autók között kerékpározni? Mindegy, hogy ki hibázik, így is úgy is a kerékpáros törik össze.
antioxi
2020. május 28. 18:39
Kutyaütő moslék koalíció csak a károkozáshoz ért. Előrejelzés volt Karácsony impotenciája, ez most már nyilvánvaló. Sok kárt fog még elkövetni a következő években - taccsra fogja vágni Bp-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!