Szlávik: Fenn kell tartani a korlátozásokat

2020. május 24. 09:42

A Szent László Kórház főorvosa beszélt arról is, hogy jelenleg száz oltóanyagot tesztelnek a világban, ezekből három ígéretesnek tűnik.

2020. május 24. 09:42

Bár csökken az új fertőzöttek száma, továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott bizonyos korlátozásokat – közölte a Szent László Kórház infektológus főorvosa vasárnap az M1-en.

Szlávik János szerint a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is, hogy jelenleg száz oltóanyagot tesztelnek a világban, ezekből három ígéretesnek tűnik. A legoptimistábbak szerint szeptemberre, de legrosszabb esetben tavaszra lehet használható vakcina - vélekedett, hozzátéve: Magyarországon is elindult a vakcinakutatás.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2020. május 24. 13:18
AZ IDIOTA MAGYAR HATOSAGOK FELELOTLEN SZABALYAI JELENLEG lakodalmak zartterben is 200 szemelyig ettermek/barok zartterben is korlatlan szemelyig misek zartterben is korlatlan szemelyig hir az idiotan meghozott intezkedes hatasarol Több mint 40 ember kapta el a koronavírust egy frankfurti istentiszteleten Röviddel a németországi nyitás után tartották a szertartást.
fideszes2022
2020. május 24. 13:01
Hagyjuk már, tisztelet neki a saját szakmáján belül, de valószínű fingja sincs a közgazdaságról.
aleb19
2020. május 24. 12:58
lakodalmak zartterben is 200 szemelyig ettermek/barok zartterben is korlatlan szemelyig misek zartterben is korlatlan szemelyig hir az idiotan meghozott intezkedes hatasarol Tesztüzemet tartottak egy német étteremben, már tízen kapták el a koronavírust Vendégeket hívtak, és állásinterjúkat is tartottak. A tulajdonos tesztje is pozitív lett.
szavaztam
2020. május 24. 11:59
a maszk célja h ne fertőzz meg másokat... igy hasznos...az más kérdés h kellemetlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!