Józsefvárosi Fidesz: Pikónak vállalnia kell a felelősséget!

2020. június 23. 16:36

A Fidesz józsefvárosi szervezete szerint Pikó András polgármesternek személyesen kell vállalnia a felelősséget a menzabotrányért.

2020. június 23. 16:36

A józsefvárosi Fidesz szerint Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) helyi polgármesternek személyes felelősséget kell vállalnia a VIII. kerületi menzabotrányért, azért, hogy a helyi gyerekek és szociális ellátottak egészségbiztonsága veszélybe került. Szilágyi Demeter, a képviselő-testület Fidesz-KDNP-s képviselője a Százados úti Pitypang óvoda előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a közétkeztetéssel megbízott cég a napokban megbukott egy élelmiszerbiztonsági ellenőrzésen, mert „kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak a szolgáltató konyháján”. Emlékeztetett: ez az a cég, amelyet Pikó András – a válsághelyzet utolsó napjait kihasználva - egy személyben bízott meg a feladattal. A kormánypárti képviselő szerint már a szerződéskötés körülményei is gyanúsak voltak, ugyanis hamarabb született meg a polgármesteri határozat, mint hogy a közbeszerzési eljárást lefolytatták volna. Hozzátette: ezt a körülményt a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja.

Szilágyi Demeter arra szólította fel az „egyedül a kommunikációban erős” polgármestert, hogy most ne hallgasson, hanem álljon ki a józsefvárosiak elé és vállalja a felelősséget azért a cégért, amelyet ő hozott a kerületbe, és amelynek tevékenysége miatt most több ezer iskolás, óvodás és szociális ellátott étkeztetése és egészségbiztonsága veszélybe került. A képviselő közölte azt is: a korábbi szolgáltatóval szemben soha semmilyen hasonló jellegű panasz nem volt. Pikó András felelősségére utaló kérdésre azt mondta: a polgármesternek el kell ismernie, hogy az általa hozott cég nem megfelelő minőségben szolgáltat, továbbá a megfelelő jogi lépéseket is meg kell tennie. Ha a Közbeszerzési Hatóság kimondja, hogy a szerződést jogszerűtlen körülmények között kötötték, akkor a bírságért és minden más következményért neki személyesen kell vállalnia a felelősséget – hangsúlyozta Szilágyi Demeter.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2020. június 23. 22:45
Nincs ebben semmi meglepő. Pikónál igénytelenebb polgármester kevés van. Gondolta jó lesz az ovisoknak a rohadt alma, meg a penészes kenyér és a savanyú tej, hiszen otthon ő még azt megeszi.
pitypang1125
2020. június 23. 19:17
A tisztelt választók mos személyesen ehetik amit főztek ( főzettek) maguknak. Alakul ez, most kicsiben láthatják milyen rombolásra képes a moslék koalíció, ha döntési helyzetbe kerül. Legalább 2022-ben választáskor közeli tapasztalata lesz az embereknek, hogy mit várhat tőlük.
pollip
2020. június 23. 18:41
Be kell látni, hogy a fidesz és a kormány a hibás! :-)))))))) Már várom, hogy Pikó ezt mondja
Janice
2020. június 23. 18:02
Eddig fidesz közeli volt aki ellátta az étkeztetés. Most, hogy Pikó lecserélte mindjárt előjőttek a élelmiszer biztonságiak. Lehet hogy a mostani cégnek valaki "beleköpött"a levesébe.De szó szerint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!