KINCS: Trendi nagycsaládosnak lenni

2020. július 27. 07:34

Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetőségét július elsejétől kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre, jövő nyártól pedig a csecsemőgondozási díj hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik.

2020. július 27. 07:34

Magyarországon trendi családosnak lenni és különösen trendi immár nagycsaládosnak lenni – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek. Molnár Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyermekvállalást újabb kormányzati intézkedések segítik. Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetősége amellett, hogy a mindennapokban segíti a családokat, jelentősen elősegíti majd azon szülők munkaerőpiaci érvényesülését, akik kisgyermekük nevelését követően térnek vissza a munka világába – mondta a lap hétfői számában megjelent cikkben Molnár Balázs, aki úgy értékeli: az utóbbi tíz évben folyamatos építkezés zajlik a családbarát Magyarország megteremtése érdekében.

Azzal kapcsolatban, hogy a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára nő 2021. július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege, a KINCS stratégiai elnökhelyettese elmondta: mind az akcióterv, mind az új intézkedés jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy Magyarországon azért ne szülessenek meg a vágyott gyermekek, mert az anyagi feltételek nem állnak rendelkezésre. Ezt látszanak visszatükrözni azok a pozitív számok is, miszerint folyamatosan nő a házasulandók és a gyermekek száma – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janice
2020. július 27. 11:42
Ja trendi? Négy gyerek mellett nem is alkalmaznak. Mert nem lehet tulóráztatni plusz munkát végeztetni. A munkaadónak rabszolga kell, nem az aki havonta táppénzre megy, vagy szülőértekezletre, vagy mittudom én hová kell még szaladgálni a gyerekek miatt
Maddox
2020. július 27. 11:23
Kb. csak a társadalom legalján "trendi" nagycsaládosnak lenni, mármint azok között, akik leszarják, hogy a gyerekük egy putriban nő föl. Ha már egy civilizált emberhez méltó életszínvonalon akarsz élni, akkor elfelejtheted az ambícióidat, egy akármilyen lakást sem engedhetsz meg magadnak, nemhogy egy családi házat.
olajfa1
2020. július 27. 11:01
Ez nagyon jó dolog! Sírnak is emiatt az ál-libsibolsi fasiszták!
Leo3
2020. július 27. 10:42
Remélem, hogy minél több pár vállal 3-4 gyereket vagy ennél többet. Adja Isten, hogy végre mentalitásbeli fordulat legyen az országban a fiatal pároknál, és ne egoisták legyenek, hanem a köz és az ország javát nézzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!