Dömötör: Ha a tesztelést háziorvos rendeli el, ingyenes a teszt

2020. szeptember 17. 18:02

A cél az, hogy senki ne tudjon „nyerészkedni” a teszteken, a kormánydöntés ezt szolgálja – közölte az államtitkár.

2020. szeptember 17. 18:02
null

A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában. Dömötör Csaba felidézte: a kabinet a héten arról döntött, hogy hatósági árat vezet be a PCR-tesztre. Ez 19 500 forint lesz, ami tartalmazza a mintavétel és a vizsgálat díját is.

Fontos tudnivaló, hogy

amennyiben a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni

– emelte ki az államtitkár, megjegyezve, hogy eddig 580 ezer mintát vettek Magyarországon, jórészt ingyenesen.

A hatósági ár azokra fog vonatkozni, akik önszántukból kérnek PCR-tesztet, például hogy külföldről hazatérve két negatív eredménnyel „kiszabaduljanak” a hatósági házi karanténból. A cél az, hogy senki ne tudjon „nyerészkedni” a teszteken, a kormánydöntés ezt szolgálja – hangoztatta Dömötör Csaba.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuverén maffiaállam
2020. szeptember 18. 01:27
"amennyiben a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni" Bebaszna, ha azért is kéne. Azt már egyszer kifizettük tb formájában.
Newman
2020. szeptember 17. 19:51
Csak addíg szolidárisak, amíg profitot realizálnak! Ilyenek ezek a jóságos, NAGYONdemokraták!
Newman
2020. szeptember 17. 19:33
A jóságos NAGYOndemokraták, ezért nyomtatták az ingyenes teszteket! Már bevásároltak!!!:))
jánosbácsi
2020. szeptember 17. 19:23
A tesztet egyszer már kifizettük mert közpénzből vásárolta a kormány. Akkor miért kell megint fizetni érte, ha nem a körzeti orvos rendeli meg? Egyedül a kormány tud rajta nyerészkedni és gátlástalanul meg is teszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!