Elindult az I. világháborús hős magyar katonák adatbázisának honlapja

2020. szeptember 14. 11:47

A több mint nyolc évig tartó digitalizáló és feldolgozó munka eredményeképpen összesen 1 538 818 magyar honosságú katona adatsorát tartalmazza az oldal.

2020. szeptember 14. 11:47
null

Mostantól az interneten mindenki számára hozzáférhető, kutatható az I. világháborúban hősi halált halt, megsebesült és hadifogságba esett magyarországi katonák adatbázisa.

A katonahoseink.militaria.hu oldalt hétfőn mutatták be Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára elmondta: a több mint nyolc évig tartó digitalizáló és feldolgozó munka eredményeképpen összesen 1 538 818 magyar honosságú katona adatsorát tartalmazza az oldal.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy az adatbázisban szereplők hősök, és a hősiességükhöz kétség sem fér: a hazájukért küzdöttek, azért képesek voltak életüket is feláldozni.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2020. szeptember 15. 09:15
Ideje volt száz év után! Mindig mondtam, hogy hálás egy ország ez! Különben egészen drámai élmény, hogy a keresésnél valamivel több megye van, mint most...
Cserna János
2020. szeptember 14. 23:22
Sok évtizedes adósság törlesztése történt most meg. Jellemző, hogy ehhez is konzervatív kormánynak kell hivatalban lenni. Ha Magyar Bálinton vagy Bauer Tamáson múlik, ez sincs.
Gyéressy Károly
2020. szeptember 14. 21:37
Hatalmas munka, szép, méltó emlékezés, köszönöm. Két felmenőmet már megtaláltam benne.
csehov
2020. szeptember 14. 19:43
Irdatlan nagy munka, - gratulálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!