Megkezdte működését a Szabad Európa Magyarország

2020. szeptember 08. 08:59

Csák Gyula, a magyar szerkesztőség igazgatója szerint nem rádióként, hanem egy modern, XXI. századi, multimédiás honlapként térnek vissza, számol be a Media1.

2020. szeptember 08. 08:59

Kedd reggel, nem sokkal ezelőtt elindult Magyarország legújabb, híreket, cikkeket, audio és videós tartalmat közlő oldala. Felfedték az állandó stábtagok névsorát is, számol be a Media1.

Nem sokkal ezelőtt elérhetővé vált a publikum számára a szabadeuropa.hu, rajta máris számos hírrel, cikkel, tartalommal. Csák Gyula, a Szabad Európa magyar szerkesztőségének igazgatója beköszöntőjében ezt írja: „A Szabad Európa visszatért Magyarországra. Nem rádióként, hanem egy modern, XXI. századi, multimédiás honlapként, amelyen egyként megtalálható szöveg, videó, podcast és infografika. Miért nem rádió? Mert noha büszkék vagyunk a múltunkra (ennek jegyében folyamatosan feldolgozzuk majd a Szabad Európa hatalmas magyar archívumát), előretekintünk, és új hangot, Magyarországon új vagy kevéssé ismert formátumokat szeretnénk meghonosítani.

A Szabad Európa újraindulásának oka, hogy noha létezik független média Magyarországon, rengeteg az el nem mesélt történet. Mi ezeket az (akár politikai elfogultságból; akár a szűkös anyagi források miatt; akár az esetleges következményektől tartva) el nem mondott történeteket is feltárjuk – írásban, videón és hangban honlapunkon és közösségi oldalainkon egyaránt. Arra vállalkozunk, hogy a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket kiegyensúlyozott, független és szakmailag megalapozott módon, alaposan utánajárva, politikai ideológiáktól mentesen, a tényekre összpontosítva tárjuk a nyilvánosság elé.”

(Media1)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. szeptember 08. 16:17
Úgy kellett, mint egy falat kenyér. Ja nem!
Magyarok Pásztora
2020. szeptember 08. 14:53
Még egy komcsi szennycsatorna.
Coccothraustes
2020. szeptember 08. 10:48
Naná, hogy nem rádió. Libsipropaganda szócső.
pumuklik
2020. szeptember 08. 10:14
"már az 50es évekbeli jeleket mutat." Mint ahogy anyád is munka helyett újra kiállt a sarokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!