Anne Applebaum: Orbán már évek óta dolgozik a lakosság polarizálásán

2021. január 18. 08:29

A történész szerint a magyar lakosság fogékony a megosztásra.

2021. január 18. 08:29
null

Az Egyesült Államokban visszaszorult a tekintélyelvűség, Lengyelországban viszont továbbra is megmaradt Duda elnök alatt, aki Orbán Viktor bűntársa, így Varsó a Brexit után a következő súlyos gondot jelenti az EU számára. Ezt a spanyol El Paisnak mondta Anne Applebaum publicista – írta meg a HVG.

Hozzátették: az 56 éves hölgy, akinek nemrég jelent meg könyve a demokrácia és az autokrácia küzdelméről, járatos Közép- és Kelet-Európa ügyeiben, már csak azért is, mert férje Sikorski volt lengyel külügyminiszter, illetve parlamenti elnök, jelenleg az ellenzéki Polgári Platform strasbourgi képviselője.

A HVG megírta: Applebaum nem gondolja, hogy akár Lengyelország, akár Magyarország nagyban különbözne olyan rendszerektől, amelyek a megosztásra építenek. Csak Orbán már évek óta dolgozik a lakosság polarizálásán, mivel az emberek fogékonyak rá. Ez a sikere titka, noha népszerűsége jelenleg visszaesett. De az mindenütt kifizetődik, ha egymással szembefordítják az embereket – írják.

(HVG)

Fotó: AFP

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. január 19. 01:00
bűntársa, b+... elmész te az anyád picsájába, aljas amerikai tyúk és még fehér is vagy, baszd meg anyád, takarodj!
DE JÓ
2021. január 18. 22:55
Én nem kívülről ugatok, hanem itt élek, ebben az országban. Ezért világosan látom, hogy a liberálfasiszták évek óta, 24 órában mérgezik hazugságokkal az emberek agyát, és igyekeznek éket verni közéjük. Látom, hogy feltámadt a kommunista internacionálé, és ugyanúgy, mint 1917. előtt, munkát soha nem látott hivatásos bölcsész forradalmárok építik a világforradalmat nagytőkés támogatással. És a tököm tele van velük! Nem akarok új Szovjetúniót, nem akarok új Weimari köztársaságot, nem akarok új kulturális forradalmat, nem akarok párhuzamos társadalmakat, nem akarok demokráciának csúfolt liberálfasiszta diktatúrát, nem akarok újbeszélt, és nem akarom az orwell-i disznók uralmát, mert ez mind csak nyomort és szenvedést hoz ránk. De jó, hogy nem ők kormányoznak!!!
1000bocs
2021. január 18. 17:20
Anna Applebaum semmit sem tud kezdeni a TÉNNYEL, hogy a baloldal mióta létezik az emberek szembeállításával jut hatalomra. Nézi, nézi, forgatja de sehogy nem megy vele semmire. Éppen ezért ugyanazt teszi, mint az összes szellemileg lusta balos voilágszerte - fogja a saját mocskukat, körbenéz és össszeken minden mást vele. Majd elégedetten hátradől.
Box Hill
2021. január 18. 15:42
Egy másik polarizáló elvtárs teszi tiszteletét, kedves Anne: "A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget."- fogalmazta Ernesto "Che" Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!