Íme, az SZFE új kollégiuma!

2021. február 05. 14:00

Elkészült a Színház-és Filmművészeti Egyetem új kollégiuma. Nézze meg „előtte-utána” fotóinkat!

2021. február 05. 14:00
null

Új, színvonalasabb helyszínre költözhetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. A korábbi Vas utcai szállásnál modernebb 4 szintes épület Budapesten a XI. kerületben a Nagyszeben utca 24/B. szám alatt található.

18 szobában 60 ágy, plusz 7 vendégágy áll a lakók rendelkezésére. A külföldi oktatók számára 3 VIP szobát rendeztek be. A kollégiumtól a 8E buszjárattal elérhetők az Egyetem oktatási helyszínei.

Mint ismert, az Egyetem új vezetése a Vas utcai kollégium állapotát látva – amelyről stábunk videót is készített –, úgy döntött, hogy az Egyetem bentlakásos hallgatóinak is méltóbb körülményeket teremt. Szarka Gábor kancellár elmondta: hosszas keresés után akadtak rá a Nagyszeben utcai épületre, amelyet a bérbeadó tulajdonos néhány hét alatt felújított.

A hallgatók a kormány által bevezetett korlátozó intézkedések végeztével, illetve a gyakorlati jelenléti oktatás megkezdésével költözhetnek be az új kollégiumba.

 

 

 

 

Fotók: Mátrai Dávid és Ficsor Márton / Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. február 07. 09:36
Az újonnan felvett hallgatók megérdemlik. A kommunista forradalmár csürhe meg úgy is csak disznóólban érzi jól magát. Keresni kell nekik hát efféle hajlékot.
annamanna
2021. február 06. 20:27
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/146837642_3441676062611091_3065639492756133219_o.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=uIaLyIdIzLEAX_4tLnw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=d8398a9e8d1246f8afb29a2ac43d396a&oe=604559A7
Vivid
2021. február 06. 14:53
Alapvetően fideszesként mondom: ez egy összegányolt szarfészek, nem sokkal jobb, mint az előző. Az egészből süt a nívótlanság, kezdve a hatszor leselejtezett-szétült gurulósszékektől, át a ruppótlan, bútorlapokból összetákolt bútorokon és szocreál nyári üdülőket idéző vaságyakon át, a sarokzuhanyzóig, amihez egyenes zuhanyfüggönyt szereltek fel. Legbelül reméltem, hogy ha már megbolygatták azt az ótvar libsikeltetőt, legalább olyan csilli-villi infrastruktúrát adnak az egyetemnek, hogy a hónapokig toporzékoló színészpalánták megvesznek majd az irigységtől. Erre maradt az arcvesztés és a szakszerűtlenség.
zsoltkom2
2021. február 06. 14:48
"Elkészült a Színház-és Filmművészeti Egyetem új kollégiuma. Nézze meg "előtte-utána" fotóinkat!" Majd időrendi sorrendben nemsokára ezt lehet olvasni... "És ilyen lesz az új Nagyszeben utcai bentlakás" Vajon melyik állítás lehet az igaz? Az "ilyen lesz az új Nagyszeben utcai bentlakás" szöveg után már csak a régitől különböző képeket látunk? A mosógépes képnél https://bit.ly/3oZ7ZwK egy kissé használt helység kosza látható a mosógép alja környezetében... és hát a dizájn nagyon elüt a szobabelsőktől. Egy tervezés utáni, frissen kivitelezett "mosószobába" nem külső a falsíkjára szerethető dugaljat szerelnek... az ilyen pótmegoldás szokott lenni. Ez a kép egy ormótlan hiba az "ilyen lesz" ábrázolására. A fürdőszobai képnél https://bit.ly/36NGujy , ami a "lesz" gúnynév alatt szerepel szintén, a zuhanytálca és a fal-padlóvonal találkozásánál a sarokban valami gubanc adódik. Vagy penészes... vagy retkes... vagy a szilózás fertelmesen elbaszarintott. (Egy új építésű helységben ilyen??) No és az ajtó kilincse egy szar eloxált szett, amin látszik, hogy annyit nyitották, hogy a kilincs tövénél luk tátong... sugallva azt, hogy vagy a műanyag gyűrű kopott ki, vagy a kilincset rögzítő csavart már nem lehet utánahúzni, mert a műanyag ellendarab már átszúródott. A biztonsági zárbetét, ami egy fürdőre nonszensz, az meg totál oxidálódott. Tehát, ami itt a képen új lehet az a levegő. És a fürdő kulcsa úgy van a zárban, hogy kívülről zárható. :) Hát erre tényleg lehet gondolni, hogy ilyen lesz a jövő a Fideszéknél 2022 után... bezavarják Orbán csúti asszonyságot a fürdőbe fürödni, és hogy végbemenjen biztosan a folyamat, rázárják az ajtót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!