Megtagadta páciensei beoltását az erdőkertesi háziorvos

2021. március 14. 09:22

A háziorvos körülbelül két-háromezer emberért felel.

2021. március 14. 09:22
null

Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta, hogy pácienseit beoltsa a koronavírus elleni vakcinával – írja az Index helyi lakosok beszámolóira hivatkozva. A helyiek közül már többen is felkeresték Kiss Csabát emiatt, az orvos azonban továbbra is elzárkózik attól, hogy részt vegyen az oltásban. A portál emlékeztet: a község felének, körülbelül két-háromezer embernek ő a háziorvosa.

Korábban az Átlátszónak már leszögezte: nemet mond arra, hogy részt vegyen a lakosság beoltásában, mert a rendelőjében nincsenek meg a feltételek, amik mellett biztonságosan el tudná látni ezt a feladatot. Azt sem vállalja, hogy olyan vakcinákkal oltsa be a lakosokat, amelyeknek nincs EU-s engedélye.

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto / AFP

 

 

 

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2021. március 15. 06:33
"A baloldali politikus így sem tudta legyőzni a fideszes Tuzson Bencét, de végül tavalyelőtt egy uniós mandátummal vigasztalódhatott." A "baloldali politikus" az erdőkertesi háziorvos. Tudja valaki, hogy ez mit jelent? Az Origóból másoltam, amit valaki fönt belinkelt. Enyingen is van egy hasonló, akinek "minden perce foglalt", ezért nem tud oltani.
barnabibambi
2021. március 14. 19:43
Mit összetudtok itt irkálni az Erdőkertesi dokiról a felelősségről és egyebekről.Nos a járványvédekezés állami feladat.Első feladat megakadályozni a vírus bejutását mondjuk Magyarországra,Teljes határzár,szelektív hatósági karantén! az esetleges vírusgócok teljes izolációja.Most mivel már van vakcina oltani ha lehet!Nos az orvosok megtagadhatják az oltás beadását ha szakmai és etikai ,erkölcsi feltételek nincsenek meg.Nos az érintett doki szerint nincsenek meg a szakszerű oltás feltételei.Más részt a doki az önkormányzattal az állammal van szerződéses viszonyba ha a szerződésében általános feladatkör van van rögzítve az egyértelműsíti hogy mit köteles tenni és mit nem.Ha a fentiek szellemében járt el akkor a huhogásokkal ellentétbe a haja szála sem görbülhet.Ő tudja az állításait bizonyítani akkor kár a benzinért.Szóval magyarországi kovi halottak miatt egyedül az állam felelős.A dokik erejükön felül dolgoznak és kockáztatnak.Megbecsülés helyett sok esetbe szidalmakat és rágalmakat zúdítanak rájuk,de megbecsülésük megfelelő anyagi javadalmazás helyett Orbántól a rabszolgáknak kijáró feladatokat kapnak.. Azaz oltsatok agyba-főbe hétvégén is pihenő nélkül!Nos a szarházi Orbán nem is emberként tekint az orvosokra,EÜ alkalmazottakra.Erre nem mentség a járvány és szimplán az állam "0" járványvédekezése nem jogosítja fel sem etikai sem jogi szempontból a kutyaütő kormányt hogy rabszolgaként kezelje az EÜ alkalmazottakat és a magyar népet.
certus
2021. március 14. 19:28
Aki még ezt is védi, az reménytelen. Vagy megfizetik.
Szerintem
2021. március 14. 19:21
Végülis mit csinál ez az orvos, hogyan kezeli a betegeit, ha még injekciót beadni is képtelen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!