Az Országgyűlés elfogadta a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó-mentességéről szóló törvényjavaslatot

2021. április 28. 15:16

Novák Katalin szerint a rendelkezés akár egymillió fiatalt is érinthet.

2021. április 28. 15:16
null

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán számolt be a törvényjavaslat elfogadásáról. „Ma az Országgyűlésben elfogadtunk a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot” – kezdte mondandóját a miniszter asszony.

A törvény értelmében jövő év januárjától a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a munkával megszerzett, és egyéb jövedelmeik után. 

– tette hozzá Novák Katalin.

A miniszter a fiatal házasokat is megnyugtatta, miszerint nekik akkor indul a házassági adókedvezmény, ha az egyikük a 25. életévét betöltötte. „Bízunk benne, hogy sok fiatal fog örülni annak, hogy a jövő évtől személyi jövedelemadó-mentes lesz” – zárta videóját a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Kép forrása: MTI / Illyés Tibor

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2021. április 29. 07:33
5 agyhalott van akiknek ez sem tetszik.. Noormális?
Jason Bourne
2021. április 28. 21:03
Orbán ellopta a 25 év alattiak SZJA-ját, DK-ra lefordítva.
káli
2021. április 28. 18:36
Hol, hol van egymillió adózó 25 év alatti?
Isten jobb keze
2021. április 28. 18:33
A mai fiatalságnak több esze van hogy ilyennel meg vegyék őket! Szánalmas próbálkozás! Ragaszkodnak az Eu-hoz, és a szabadsághoz! Ideológiákban nem hisznek! Tudni fogják hogy az X-et hova kell tenni! Xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!