Kálomista: „Rendezők és producerek is fenyegették a Gyurcsány-film színészeit”

2021. május 30. 11:20

A producer szerint azért kell ezzel a témával foglalkozni, mert a fiataloknak fogalma sincs róla, ki az a Gyurcsány Ferenc.

2021. május 30. 11:20
null

Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója interjút adott az Origónak. A hosszabb beszélgetés első felében főként az Elk.rtuk című film körüli támadásokról beszél.

A producer elmondta, hogy a téma azóta foglalkoztatta, amióta megtörtént, mert komoly indulatokat váltott ki belőle. Sokat dolgoztak a filmmel, komoly kutatómunka előzte meg az elkészítését. Szerinte az őszödi beszédet hiba igazságbeszédnek, de hazugságbeszédnek is beállítani, ehelyett súlyos politikai merényletnek kell tekinteni a magyar társadalom ellen. A gyurcsányi terror egészen egyedülálló dolog Európában, azóta megy a szerecsenmosdatás, hiszen ma is a baloldal vezető alakja, tehát visszatért a magyar politikába – fogalmazott. S azért kell ezzel a témával foglalkozni, mert felnőtt egy-két generáció, akinek fogalma sincs, ki az a Gyurcsány Ferenc, a fiatalok azt hiszik, hogy ő egy laza csávó. Mindez Kálomista véleménye, a film azért ennél árnyaltabban fogalmaz, hiszen a szélesebb közönséghez szól. S ez a történet rengeteg embert érdekel, jól el lehet adni – véli.

Gyurcsány bosszúért liheg, nála már megszülettek az ítéletek tárgyalás nélkül, mondja a producer, aki szintén kap fenyegetéseket, de ettől nem szabad megijedni. A fizikai fenyegetés megengedhetetlen dolog a 21. században – állítja. Kálomista Gábor elmondta azt is, hogy nehéz volt szereplőket válogatni, a casting után ugyanis nagyon sok helyről kaptak támadásokat a szakmából. Producerek, rendezők a kezdettől fogva szidták a filmet, az alkotóit.

Összesen 357 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. június 02. 10:30
Köcsög uraság, téged pedig le fognak vadászni, oszt jónapot !
MZperXXL
2021. május 31. 12:41
Kicsit tartottam tőle, milyen lesz ez a "hazugságbeszéd-emlékfilm", de most már bizonyos vagyok benne, hogy nagyot fog ütni. Ha ennyi libernyák pampog ellene, az csak jó lehet. Az is tanulságos, mennyire erősödik az ellenszél, hogy erőlködnek, hogy arra futtassák ki a filmmel kapcsolatos kommenteke, hogy mennyi egy vagy két generáció, közben a lényeg meg sikkadjon el. Hát nem: a lényeg, hogy a rendőrséget saját népe ellen, a hatalma megőrzése érdekében használta a tintás. Kell, nagyon kell a fiatalság tájékoztatása, mert most még jópofának találhatják a "bácsit", de ha már akkor jönnek csak rá a "lényegére", amikor a kivert fogaik helyett sorban állnak majd protkóért, vagy a kilőtt szemük helyett üvegszemért, az késő lesz; nekik is és nekünk is. Tény, hogy ezeket a köztörvényeseket el kellett volna tiltani a politizálástól, és a hazugságbeszéd dicsőítését ugyanúgy kellene büntetni, mint a holokauszt-tagadást. Ezt még meg lehetne lépni ebben a ciklusban.
Paskai
2021. május 31. 12:07
De azért mégse lőttek a szemükre....
nempolitizálok
2021. május 31. 11:41
Ezt a libernyákok nem tudják betiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!