Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Sándor Zsolt lehet Ruszin-Szendi Romulusz új helyettese

2021. június 01. 17:58

A Magyar Honvédség új parancsnoka szerint folytatni kell a térség meghatározó haderejének építését.

2021. június 01. 17:58
null

A térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését, ennek folytatását nevezte fő feladatának a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romulusz a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

A vezérőrnagy egyebek mellett fontosnak nevezte az egyéni harcászati eszközök beszerzésének folytatását, a kiberképesség fejlesztését,

továbbá a logisztikai rendszer megújítását oly módon, hogy minél több végrehajtó és minél kevesebb adminisztratív dolgozóra legyen szükség. Azt is elmondta: célja – amennyire lehet – a harcoló állomány létszámának növelése, továbbá az önkéntes tartalékos rendszer egyszerűsítése.    

Ruszin-Szendi Romulusz kérdésre válaszolva megerősítette, hogy távozik posztjáról a jelenlegi parancsokhelyettes is. Közölte: Böröndi Gábornak külföldi diplomáciai beosztást ajánlott, aki azt elfogadta. Hozzátette, ha a honvédelmi miniszter támogatja, akkor parancsnokhelyettese Sándor Zsolt lehet, aki jelenleg a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetője.

(MTI)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. június 01. 18:09
Világos. Támogatni kell a lehető legerősebb honvédség továbbépítését, erősítését! Alapvető NEMZETI ÜGY, amiből NEM SZABAD semmit engedni! Még az ál-békegalambok eregetése közben sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!