Pénzért állított ki védettségi igazolványokat egy szabolcsi háziorvos

2021. július 16. 17:36

Az orvos és segítője ezért személyenként ötvenezer forintot kért, a pénzt elosztották.

2021. július 16. 17:36
null

Pénzért juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és segítője olyan embereket, akik nem akarták beoltatni magukat. Mindkettőjüket elfogták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

A nyomozás adatai szerint az 54 éves háziorvos 25 éves segítője toborozta az igazolványra igényt tartó jelentkezőket, akiket az orvos a rendelőjében fogadott. Ott beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, és így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Az orvos és segítője ezért személyenként ötvenezer forintot kért, a pénzt elosztották. A gyanúsítottakat a nyomozók csütörtökön az orvosi rendelőben fogták el. Mindkét férfit vesztegetés és védettségi igazolással visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat – írták a rendőrségi honlapon. Hozzátették: ha a bíróság megállapítja bűnösségüket, akár tizenkét év szabadságvesztéssel is büntethetők.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2021. július 16. 21:48
Az orvosi foglalkozástól el kell az ilyet örökre tiltani. Legyen inkább DK képviselő.
békalepcse
2021. július 16. 19:56
Ha legálisan lehetne oltás nélkül védettségit kapni az nekem sokkal többet érne, de legyen már legális! Fizetek érte az államnak de ne oltsanak be.
Amondó
2021. július 16. 19:38
50.000 Ft? Egy pár hete lebukott társaságnál, még 60.000 Ft volt. Persze van aki nem szeret kísérleti nyúl lenni. Nem kell csodálkozni. A kóklerség már ott kezdődik, hogy a csak bizonyos százalékban hatékony oltásért 100%-ig érvényes félcédulát osztanak. Hogy meddig hatásos, - ha egyáltalán az - arra meg a kutya sem kíváncsi. Képzeljük el, hogy 100-an vizsgáznak autóvezetésből, 95-nek sikerül, de azért mind a 100 fő megkapja a jogosítványt.
Vagyok
2021. július 16. 18:29
Hát jó idióta barom lehetett aki 50.000 fizet egy oltás igazolványért , az oltás az ingyenes . A faszit nem az eszéért ütik meg az biztos .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!