Napokra állhat a csődtől a főváros, de Karácsony helyettese szerint ki fogják fizetni a béreket

2021. augusztus 25. 09:13

Anyagi csőd ide vagy oda, az előválasztási kampány közben is megkaphatja havi egymilliós fizetését Kálmán Olga.

2021. augusztus 25. 09:13
null

„Szeptember 4-re minden működésre fordítható állampapírunk és készpénzünk elfogy, onnantól hitelkeretből működik a város” – nyilatkozta Kiss Ambrus a Népszavának adott interjújában.

Ez történik majd a fizetésekkel

A főpolgármester-helyettes kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: „a bérekkel, munkahelyekkel nem lehet szórakozni.

Az nem lehetséges, hogy a munkavállalóink ne kapják meg a bérüket”

– szögezte le. Hozzátette azt is: „ha technikai értelemben csődhelyzet állna elő, akkor inkább a kormánynak fizetendő pénzeket kellene visszatartani, ha már ők is ezt teszik”.

A főváros éppen kampányoló alkalmazottai sem maradnak tehát fizetés nélkül

A főpolgármester-helyettes nyilatkozata szerint a fővárost fenyegető csőd ellenére az alábbi, főváros foglalkoztatásában álló alkalmazottak sem maradnak majd fizetés nélkül:

  • Naszádos Zsófia, jövedelme nyilatkozata szerint havi bruttó 550 ezer forint. Naszádos Zsófia a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 7-es számú választókörzetében.
  • Keszthelyi Dorottya, jövedelme nyilatkozata szerint havi nettó 465 ezer forint. Keszthelyi Dorottya a DK és a Liberálisok országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 7-es számú választókörzetében.
  • Jámbor András, jövedelme nyilatkozata szerint havi bruttó 600 ezer forint. Jámbor András a Párbeszéd – Szikra Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 6-os számú választókörzetében.
  • Kálmán Olga, jövedelme nyilatkozata szerint havi bruttó 1 millió forint. Kálmán Olga a DK országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 4-es számú választókerületében.

Frissítés: Jámbor András és Naszádos Zsófia cikkünk megjelenése után lapunknak jelezte, hogy a kampány idejére fizetés nélküli szabadságot vett ki.

 

Nyitóképen: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2021. augusztus 25. 21:50
Karácsony egy kamuba sült pojáca. Én még egy utcai kolbászsütőstandot se bíznék rá, mert az két nap alatt tönkre menne. Radnóti Miklós, ma ilyesmit írna róla: Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Álmodban előtted térdel, kegyeidért esengve árva néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
realista
2021. augusztus 25. 21:20
"Orbán többek között arról beszél, hogy 2011 őszén néhány órán múlt, hogy nem lett fizetésképtelen Magyarország, ezért kellett újra bejelenteni, hogy az IMF segítségét kérjük"
Palatin
2021. augusztus 25. 21:01
Karácsony diszlexiás, aminek komoly következményei vannak. Pl. emiatt nem tud idegen nyelvet megtanulni és emiatt nem tudta megszerezni a jogosítványt. Ö komoly felelösségteljes vezetöi munkára alkalmatlan. A diszlexiáját ö maga is elismerte. Azt nem lehet "kinöni", az egy komoly fogyatékosság. A diszlexia föleg a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar, de nemcsak az. Fő tünete az összeszedettség, a szellemi integritás, a szisztematikus, koncentrált figyelem, az olvasási és emlékezési képesség elmaradottsága az életkor, az iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni. A ilyen ember kommunikálni sem tud felkészülés nélkül, a spontaneitás képessége gyakorlatilag nulla. Ezért hiába erölködik, ö soha nem fog tudni elfogadható szinten idegen nyelven beszélni. A jogosítványát is ezért nem tudta megszerezni, és ezért vannak tájékozódási zavarai is. (Csepelt Észak-Budapesten kereste). A diszlexia olyan hátrány egy politikusnál, mint a színvakság egy pilótánál. Kizáró ok. Én kimondottan abszurdnak tartom, hogy Karácsony egyáltalán mint miniszterelnökjelölt szóba jöhetett. Hogy, miért vannak támogatói, az érthetö. Egy ránézésre jó kiállású, "kedvesen mosolygó" (egyesek szerint "vigyorgó") ember, aki emberileg nem unszimpatikus, "jó" demagóg dumjája van (amit elötte mások írása alapján betanul). Sokan lehetnek, - feltehetöen föleg nök -, akiket inkább egy politikus megjelenése és nem a teljesítménye, alkalmassága szólít meg. Gyurcsány nyomja öt, mert számára egy ideális báb, de Karácsonynak hosszútávon, politikusként nincsenek esélyei. Ha nyerne, akkor zuhanna a legnagyobbat. https://www.origo.hu/itthon/20210521-karacsony-gergely-szabalytalanul-tuntethette-fel-magat-adjunkusnal-parlamenti-bevallasaban.html Ez egy példa a diszlexia szimptómáira, Karácsonytól magától. Tessék megnézni ebben a linkben Karácsony kézírását, az ürlap kitöltésében. Én értek valamelyest a grafológiához, elképedtem, ahogy Karácsony nyomtatott írását láttam. Ez egy belsöleg igen kiegyensúlyozatlan, zavart ember kézírása. Nem arról van szó, hogy "szépen" kell írni az embernek. De aki ugyanazt a betüt annak minden elöfordulásában máshogy torzítja el, rövid szavakban betüt kihagy (EYETEM "G" kihagyva!), a szöveget ellenörízve ezt nem veszi észre, annál egyértelmüen komoly belsö lelki koordinálatlanságok vannak. Karácsony szerintem tud erröl a fogyatékosságáról, ami általános viselkedésében is jelen van. Ezt akarja tudat alatt az állandó "mosolyával" (rossz nyelvek szerint vigyorával) kompenzálni.
rókabácsi
2021. augusztus 25. 20:56
kacifántos fogalmazás! mert a szabad felhasználású pénz fogyott el! mert lehet ellopták! de az érték papirok meg a többi lové megvan! csak hűlyitik a hülyéket! mert ha totál elfogyott volna a sok lóvé! nahát akkor az egész vezetés a következő évtizedben a sitten fog nyaralni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!